Iznajmljivanje stana agonija - prijavi se 600

U Nemačkoj je danas jako teško iznajmiti nekretninu. Na jedan stan ponekad se javi i stotine kandidata što je cene najma diglo u nebo.

Izvor: Veèernji list

Četvrtak, 09.11.2017.

11:01

Iznajmljivanje stana agonija - prijavi se 600
Foto: Thinkstock

"Već tri godine moja porodica i ja tražimo stan. Vrlo je čudno kad dođete pred oglašeni stan za iznajmljivanje, a ispred vas u redu stoji još 500 do 600 zainteresovanih", kazao je nedavno Tomas Hafner na prvom programu nemačke javne televizije ARD.

"To nisu izolovani slučajevi", kaže Hafner dodajući da traži četvorosobni stan od 80 do 90 kvadrata za koji je spreman da izdvoji 1.000 evra sa režijama, ali već više od 1.000 dana uzalud traži.

U Nemačkoj danas nedostaje 1,2 miliona stanova. Stambena problematika u Nemačkoj deo je pregovora o “Jamajka-koaliciji”.

Zeleni traže da se zakonski odredi gornja granica za najam kvadrata stana, a bavarska Hršćansko-socijalna unija CSU, sestrinska stranka Demokršćanske unije CDU kancelarke Merkel, traži da jedan od uslova za dobijanje radne vize bude i potvrda o rešenom stambenom pitanju u Nemačkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: