Zašto je digitalna pismenost neophodna svakom poslovanju?

Živimo u vremenu kada je tehnološka pismenost neophodna za dostizanje ličnih ambicija. Kada govorimo o tehnološkoj pismenosti odlično poznavanje Windows operativnog sistema više nije dovoljno. U skladu sa poslom koji želite da radite savladajte praktične veštine koje će vam omogućiti da postanete dobro plaćeni profesionalci u svojoj struci.

Izvor: B92

Sreda, 08.11.2017.

09:41

Zašto je digitalna pismenost neophodna svakom poslovanju?
Foto: Thinkstock

Digitalna pismenost je postala obavezna u gotovo svakoj delatnosti poslovanja, a često je i faktor koji određuje ne samo snagu vaše radne biografije već i visinu plate. Tehnološki napredak najbolje je pokazao da se nekada kompleksni poslovi danas obavljaju na mnogo jednostavniji i efikasniji način uz bolje rezultate. Stoga je digitalna pismenost obavezan preduslov za ostvarivanje ličnih ciljeva na poslovnom planu. Škola računara “Vinča“ je baš iz tih razloga objedinila kurseve i radionice koji u skladu sa delatnošću u kojoj želite da se razvijate, ali i poslovnim potrebama nude savršenu mogućnost za bolje plaćen posao.

Nemate iskustvo u programiranju? Nikakav problem

Program Škole programiranja Vinča je namenjen svima koji žele da započnu svoju karijeru kao PROGRAMERI i da svoju budućnost planiraju na osnovu realnih potreba tržišta rada. Plan i program nastave je metodološki urađen tako da omogućava uspeh polaznicima bez prethodnog znanja i iskustva u programiranju ali sa željom i ambicijom da svoju karijeru usmere ka IT struci. Za više informacija o školi programiranja kliknite ovde.

Postanite samostalni web programer

Polaznici kursa koji dobiju sertifikat biće osposobljeni da od početka do kraja sami realizuju različite forme web prezentacija i aplikacije, kao da rade i na njihovom održavanju i unapređivanju. Kurs se sastoji od četiri modula HTML5/CSS, JavaScript, PHP i MySQL – izdrada aplikacija za web i WordPress. Vladajući veštinama web programera bićete slobodni da svoju kreativnost iskažete na razne načine. Kreiranje sajtova i web aplikacija ne samo da obezbeđuje odličnu zaradu već su i svakoj kompaniji potrebni školovani stručnjaci. Štaviše, dobar programer ima tu privilegiju da bude i frilenser sa odličnom zaradom.

Posao u automobilskoj ili avio-industriji?

Foto: Thinkstock
Ukoliko već posedujete osnove inženjerskih principa i vladate Windows operativnim sistemom sada je pravo vreme da nadogradite svoju digitalnu pismenost. Naime, Catia V5 je vodeći svetski CAD/CAM/CAE programski paket. Ovaj program je najzastupljeniji u automobilskoj i vazduhoplovnoj industriji, a koriste je najveće i najpoznatije svetske kompanije i njihovi kooperanti. Osim u velikim kompanijama, CATIA se koristi i u brojnim malim i srednjim preduzećima koja imaju potrebu za vrhunskim projektantskim alatom. Osnovna obuka ima za cilja da Vas uvede u svet parametarskog 3D modelovanja. Polaznici koji završe kurs i polože ispit dobiće uverenje na srpskom i engleskom jeziku Škole računara “Vinča“. Za više informacija kliknite ovde.

Želite da se bavite 3D animacijom?

3D Studio Max je najpopularniji softver za modelovanje, rendering i animaciju. U toku kursa polaznici ce biti obučeni da koriste sve alate koji su potrebni za produkciju modela i animacija. Kurs počinje upoznavanjem sa interfejsom i okruženjem a završava se predavanjima o optimizaciji ubrzanju rada i unapređenju u ubrzavanju procesa modelovanja. Nakon položenog kursa polaznici ce biti sposobni da kreiraju 3d model, iz 2d crteža, skica, opisa. Na kraju kursa i nakon položenog ispita Škola za računare “Vinča“ osim svog izdaje i original Autodesk uverenje. Za više informacija kliknite ovde.

Kurs od neprocenjivog značaja za sve one u tehničkim strukama

AutoCAD je već dugi niz godina vodeći svetski program za izradu tehničke dokumentacije. Nezaobilazan je alat za crtanje i projektovanje u arhitekonskoj, građevinskoj, mašinskoj i elektro industriji, a koristi se i u svim ostalim tehničkim strukama. Kurs AutoCAD 2D obuhvata korišćenje programa AutoCAD na izradi projektne dokumentacije u 2D obliku, uz poštovanje pravila programa i tehničkih propisa. Sadržaj kursa je osmišljen tako da Vas na najjednostavniji način upozna sa osnovnim i nekim od naprednih tehnika korišćenja programa AutoCAD i savladavanjem istih. Po završetku kursa polaznici su obučeni za samostalan rad u programu i obučeni da program primenjuju na način koji je u skladu sa standardnim procedurama i pravilima, čime se izbegavaju mogući problemi koji se nažalost ćesto sreću u praksi. Na kraju kursa i nakon položenog ispita dobija se uverenje Škole računara „Vinča“ i Original Autodesk Sertifikat. Za više informacija kliknite ovde.

Web dizajner: među najtraženijim zanimanjima u svetu

Foto: Thinkstock
Zanimanje Web dizajner se nalazi na trećem mestu liste najtraženijih zanimanja u proteklih deset godina. Web dizajn obuhvata veliki broj različitih znanja i veština koje se koriste u procesu izrade web sajtova. Od web dizajnera se očekuje da zadovolje potrebne uslove izgleda i funkcionalnosti web sajta, njihova uloga podrazumeva i pisanje koda pa je potrebno da budu u toku sa različitim standardima web razvoja. Zadatak web dizajnera je osmišljavanje strukture, načina predstavljanja, kreiranje vizualnog identiteta i primena različitih tehnologija za što bolju komunikaciju sa posetiocima. Nakon Kursa WEB DIZAJN Škole računara “Vinča“, polaznici će naučiti da koriste različite tehnologije, alate i procese neophodne za kreiranje web sajta uzimajući u obzir zahteve klijenata. Svi koji završe kurs i polože ispit dobiće sertifikat o završenom programu za osposobljavanje za Web dizajnera, dodatak sertifikatu o sadržaju obrađenih oblasti i preporuku Škole računara “Vinča“ o kvalitetu znanja polaznika.

Postanite sam svoj gazda i kreirajte digitalni proizvod

Cilj radionice koju organizuje Škola računara “Vinča“ je izrada i kreiranje modela novog Digitalnog proizvoda, razvoj inovativnosti i kreativnosti pojedinaca i timova primenom Lego® SeriousPlay® metodologije. Svim otvorenim ljudima različitih zanimanja, ljudima koji se bave izradom, održavanjem i promocijom digitalnih proizvoda, PR-om, interakcijom sa korisnicima, dizajnerima, softwer developerima, programerima i svim ostalim radoznalim ljudima koji žele da iskuse promene, da sa njma eksperimentišu i inspirišu nova inovativna rešenja. Radionica traje jedan dan, a njen sadržaj možete pogledati ovde. Škola za računare “Vinča“ po završetku kursa izdaje uverenje na srpskom i engleskom jeziku o položenom isptu.

Nalazimo se u centru Beograda, u ulici Kosančićev venac 29:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: