Sprema se ofanziva na banke - da otpišu i 70%

Privremeni upravnik Agrokora Ante Ramljak kaže da se iznos ukupnih potraživanja, priznatih i nepriznatih, vodi na oko 58 milijardi kuna.

Izvor: B92

Utorak, 31.10.2017.

14:09

Sprema se ofanziva na banke - da otpišu i 70%
Foto: Thinkstock

Ramljak nije mogao da precizira koliko će od tog iznosa biti priznato.

Osvrnuo se i na pitanje otpisa potraživanja.

“To je u okvirima 60, 70 odsto, u tim okvirima ćemo razgovarati s bankama”, izjavio je na RTL-u.

“Moramo shvatiti da u ovom celom procesu namera poverilaca prema određenim grupama i njihovih potraživanja neće biti ista. Imate različite klase, vrstu i prirodu potraživanja. Mi ćemo u predlogu nagodbe ići s različitim vrstama i u različitim postupcima”, rekao je govoreći o ideji predstavnika dobavljača da oni otpišu maksimalno 15 odsto potraživanja.

Ramljak je rekao i da je 100 odsto uveren da će nagodba biti postignuta, a nada se da će postići i dogovor s ruskom Sberbankom kojoj, kako kaže, već šest meseci pokušava pružiti ruku. Smatra da Sberbanka neće moći da sruši nagodbu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: