Brnabić: Nastojimo da modernizujemo državu

Vlada Srbije nastoji da kroz digitalizaciju i unapređenje IT sektora racionalizuje i modernizuje državu.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.10.2017.

13:38

Brnabić: Nastojimo da modernizujemo državu
Foto: Tanjug/Tanja Valiæ

Kako je rekla premijerka Ana Brnabić u razgovoru sa ministarkom za evropske poslove i regionalne odnose nemačke pokrajine Bavarske Beate Merk, zbog toga pridaje veliki značaj uvođenju najnovijih informatičkih tehnologija, saopšteno je.

Na sastanku Brnabić i Merk dogovorena je saradnja dve države na projektima digitalizacije i istaknuto je da je digitalizacija velika šansa za Srbiju i da predstavlja most saradnje sa Nemačkom i drugim zemljama Evropske unije.

Brnabić je rekla da je drugi prioritet reforma obrazovanja, na kojem će Vlada Srbije intenzivno raditi u narednom periodu, jer je obrazovanje osnova za dugoročni napredak Srbije. Premijerka je najavila da će usvajanje Zakona o dualnom obrazovanju dati okvir za dalji rad na ovom projektu.

Merk je istakla da je dualno obrazovanje efikasan način da se reforma školstva poveže sa ekonomskim napretkom zemlje i izrazila želju da se u tom smislu produbi saradnja između škola i nemačkih kompanija koje posluju u Srbiji.

Beate Merk pozvala je srpsku premijerku a učestvuje na konferenciji "Digital, Life, Design" koja se održava u Minhenu 21. i 22. januara sledeće godine.

Merk boravi danas u poseti Beograd

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: