"Sutra procenti, bonus penzionerima i još nekima"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će sutra biti objavljeni precizni podaci o povećanju plata u javnom sektoru i penzija.

Izvor: Beta

Petak, 13.10.2017.

15:40

Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

Kako je naveo, posle toga će izvesno najveća primanja do sada imati zaposleni u zdravstvu, školstvu, službama bezbednosti, socijalnom sektoru i poreznici, kao i penzioneri s najmanjim penzijama.

On je novinarima u Beogradu kazao da će biti isplaćena i jednokratna pomoć penzionerima, od 4.000, 5.000 ili 6.000 dinara, a da "bonus" mogu da očekuju i još neke službe.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sutra će u Kruševcu, na konferenciji za novinare povodom 100 dana rada vlade, objaviti procenat povećanja plata u javnom sektoru i penzija.

Vučić je rekao da je, s ranijim povećanjima zarada, iznos mesečnih primanja vraćen na nivo koji su imali zaposleni u javnom sektoru izuzimajući 17.000 zaposlenih u državnoj administraciji u Beogradu i deo administracije u Vojvodini.

"Ne želimo da sekretarica predsednika Republike ili predsednika Vlade ili ministra bude poželjnije zanimanje od toga da neko bude lekar, profesor ili tome slično", rekao je Vučić.

Dodao je da bi, u slučaju da se penzije vrate na nivo od pre tri godine, kada su umanjene i plate u javnim službama, penzioneri s najmanjim primanjima imali manje nego što primaju sada.

"Smanjili smo penzije pre tri godine za 40,5 odsto penzionera, a ostalima penzije nisu umanjivane. Posle toga su dva puta povećavane penzije, kumulativno 2,85 odsto, tako da su dve trećine penzionera imale primanja najveća do sada", kazao je Vučić.

Rekao je da će se, kao predsednik najuticajnije stranke, boriti da najsiromašniji penzioneri ne budu oštećeni, bez obzira na to šta će reći MMF ili bilo ko drugi.

"Važno je da oni koji imaju primanja ispod 40.000 dinara, a takvih je 85 odsto, da im ona budu veća", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: