Uber neće iz Londona, žali se sudu što ga teraju

Uber je podneo žalbu sudu u Londonu zatraživši da se poništi odluka regulatornih organa za gradski saobraćaj koje su ukinule dozvolu za rad.

Izvor: B92

Petak, 13.10.2017.

15:28

Uber neće iz Londona, žali se sudu što ga teraju
(Foto: Getty images)

London je inače, jedno od Uberovih najvažnijih tržišta.

Londonska uprava za saobraćaj (TfL) je u septembru šokirala firmu iz Silikonske doline, čije se usluge naručuju putem aplikacije na smartfonu, ocenivši da ona nije pogodna za obavljanje taksi usluga, i odbila je da joj obnovi dozvolu za rad navodeći kao razlog njen pristup prema prijavljivanju teških krivičnih dela i proveri biografija vozača.

Ročište povodom žalbe Ubera će verovatno biti održano 11. decembra, izjavio je za agenciju Rojters portparol Kancelarije za pravosudje.

Žalba je podneta Vestminsterskom sudu za prekršaje, što je prva faza sudskog procesa koji može da potraje mesecima ili godinama do donošenja presude.

Uberovih 40.000 vozača u britanskoj prestonici moći će nastave sa radom dok se žalbeni postupak ne okonča, navodi Rojters.

Uber, kojeg je kritikovao i gradonačelnik Londona Sadik Kan zbog zapošljavanja "armije advokata", naveo je da se nada da će nastaviti pregovore sa TfL-om kako bi se došlo do rešenja.

"Mada smo danas podneli žalbu kako bi žiteljima Londona omogućili da koriste našu aplikaciju, nadamo se da ćemo nastaviti konstruktivne razgovore sa TfL-om", rekao je portparol Ubera, dodajući da je kompanija odlučna da ispravi stvari, kao što je to rekao i njen novi generalni direktor.

Novi generalni direktor Ubera, Dara Kosrovšahi sastao se sa komesarom TfL-a Majkom Braunom ranije ovog meseca, u nastojanju da ta firma vredna 70 milijardi dolara popravi svoje odnose sa londonskim regulatorom, a obojica su izjavila kasnije da su imali "konstruktivan" razgovor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: