Šef RTB Bora: Bez poznatog gazde nema posla

Generalni direktor RTB Bor Blagoje Spaskovski izjavio je da kompanija mora da promeni vlasničku strukturu.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.10.2017.

18:55

Šef RTB Bora: Bez poznatog gazde nema posla
(Foto: Thinkstock)

Kako je rekao, krajem prvog kvartala 2018. godine objaviće međunarodni poziv za prikupljanje ponuda za RTB Bor.

Spaskovski je rekao da će kompanije zainteresovane za saradnju sa RTB Bor u narednih nekoliko meseci završiti dubinsku analizu, u partnerstvu RTB-a, Vlade i najvišeg državnog vrha utvrdiće se najpovoljniji model, a krajem prvog kvartala 2018. godine objaviti međunarodni poziv za prikupljanje ponuda za RTB.

"U opredeljivanju modela niko ne navija, niti daje prednost nekoj posebnoj opciji. Stav Vlade Srbije je tu jasan i rekli su: napravite takav model po kome će samo onaj ko uloži najviše i ko je u stanju da što pre poveća proizvodnju imati prednost nad ostalim ponuđačima", rekao je on.

Prema njegovim rečima, četiri firme - dve kineske, kanadska i ruska, već analiziraju Bor s rudarsko-geološkog, metalurško-tehnološkog i finansijskog aspekta, odnosno procenjuju imovinu, rezerve i obim ulaganja.

On je kazao da smatra da bez poznatog gazde nema ozbiljnosti u poslu.

"Drugačiji je pristup radnika, stručnjaka i svih zaposlenih kada se zna ko je vlasnik i zato se apsolutno slažem da kompanija mora da promeni vlasničku strukturu", dodao je Spaskovski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: