Nemci uveravaju Putina: Uz vas smo!

Predstavnici nemačkih kompanija uverili su ruskog predsednika Vladimira Putina da će nastaviti da učestvuju u projektu "Severni tok 2“.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.10.2017.

17:25

Nemci uveravaju Putina: Uz vas smo!
(Foto: Getty images)

To je saopštio novinarima portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov na kraju sastanka šefa države sa nemačkim privrednicima.

Kompanije koje učestvuju u ’Severnom toku‘ žele da nastave sa tim poslom. Oni su izrazili nadu da to niko neće ometati — ni spoljni faktori, ni veštačko i nekonkurentno nametanje, ni bilo ko drugi“, rekao je Peskov.

On je dodao da su nemački privrednici kazali Putinu da će i dalje poslovati na ruskom tržištu.

Projekat "Severni tok 2“ podrazumeva izgradnju dva kraka gasovoda ukupnog kapaciteta od 55 milijardi kubnih metara gasa od obale Rusije, po dnu Baltičkog mora, do Nemačke. Novi gasovod treba da bude izgrađen pored aktuelnog "Severnog toka“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: