Novi fijasko u Rajaneru, ide im jedan od šefova

Glavni operativni direktor kompanije Rajaner Majkl Hiki daće ostavku na tu poziciju, piše Blumberg.

Izvor: B92, Telegram

Subota, 07.10.2017.

12:41

Novi fijasko u Rajaneru, ide im jedan od šefova
(Foto: Getty images)

Hiki se odlučio na ovaj potez posle nedavnih grešaka u upravljanju firmom koje su rezultirale ukidanjem više od 20.000 letova u periodu do sledećeg leta. Iz firme bi zbog otkazivanja letova mogli da imaju problema s tužbama.

Rajaner u poslednje vreme beleži neuspehe, brojni letovi koje su otkazali zbog nedostatka kadra uticali su na oko 700.000 njihovih korisnika, a firma je smanjila planove rasta za 6 miliona putnika.

Izvršni direktor Majkl O liri preuzeo je veliki deo odgovornosti za loše upravljanje tokom poslednjih meseci.

Problemi su se zaređali jer je firma ostala bez dovoljnog broja pilota koji su otišli na slobodne dane, ili prešli u druge firme, i prosto nema dovoljno ljudi za upravljanje brojnim letovima.

Hiki je karijeru u Rajaneru počeo još 1988. kao inženjer. Na poziciji operativnog šefa firme bio je od 2014. Njegova ostavka je prva ostavka nekog od vodećeg kadra firme još od kada je počela kriza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: