Ambasador Kuvajta pita dokle je Prokop

Mihajlovićeva je zahvalila ambasadoru na tome što je Kuvajt prepoznao ozbiljnost s kojom Vlada Srbije pristupa realizaciji kapitalnih projekata

Izvor: Tanjug

Utorak, 03.10.2017.

17:36

Ambasador Kuvajta pita dokle je Prokop
Foto: Tanjug, arhiva

Ministarka Zorana Mihajlović, razgovarala je s ambasadorom Kuvajta, Jusefom Ahmadom Abdulsamadom, o unapređenju bilateralne saradnje dve zemlje i podršci Kuvajta u realizaciji druge faze izgradnje železničke stanice Beograd-centar u Prokopu.

Ambasador Abdulsamad rekao je da je Kuvajtski fond za arapski ekonomski razvoj (KFAED), koji je finansirao prvu fazu izgradnje železničke stanice Prokop, ocenio da je Srbija zemlja sa kojom taj fond ima možda najbolju saradnju u celom svetu kad je reč o pristupu projektu i rokovima, i da su spremni da nastave saradnju i na realizaciji druge faze, kao i na ostalim projektima.

Mihajlovićeva je zahvalila ambasadoru na tome što je Kuvajt prepoznao ozbiljnost s kojom Vlada Srbije pristupa realizaciji kapitalnih projekata i istakla da je Srbija zemlja koja se ubrzano razvija i koja planira da nastavi da ulaže u infrastrukturu, saopšteno je iz kabineta potpredsednice vlade.

Mihajlovićeva, koja sa srpske strane predsedava Mešovitom komisijom za ekonomsku i tehničku saradnju sa Kuvajtom, naglasila je da postoje velike mogućnosti da se saradnja dve zemlje proširi, i to pre svega konkretnim projektima u oblasti infrastrukture, saobraćaja, poljoprivrede i turizma.

Prilika da se razmotre predlozi za unapređenje saradnje biće naredna sednica Mešovite komisije, čiji će domaćin biti Kuvajt, a gde bi državnu delegaciju trebalo da prate i predstavnici građevinskih i drugih domaćih kompanija.

U razgovoru je ocenjeno da će unapređenju saradnje Srbije i Kuvajta doprineti i vizna liberalizacija između dve zemlje.

S tim u vezi, ambasador Abdulsamad obavestio je potpredsednicu Mihajlović da je pre nekoliko dana Kuvajt doneo odluku da građani Srbije vizu za boravak u toj zemlji mogu dobiti na aerodromu, nakon što je prethodno Srbija 2015. godine ukinula vize za građane Kuvajta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: