Prvi čovek Komercijalne banke podneo ostavku

Predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke Aleksandar Piker podneo je ostavku na tu i funkciju predsednika Nadzornog odbora banke, piše Politika.

Izvor: Tanjug

Utorak, 26.09.2017.

08:09

Prvi čovek Komercijalne banke podneo ostavku
Foto: Tanjug/Zoran Žestiæ

Beogradski dnevnik navodi da mu je ta informacija potvrđena iz više pouzdanih izvora, "pa i iz Vlade".

U Komercijalnoj banci se još ne izjašnjavaju, pa tako nisu poznati zvanični razlozi za ostavku, piše Politika, ali i dodaje da, nezvanično, Piker nije imao podršku većinskog vlasnika, odnosno države, za poslovnu strategiju koju je nameravao da sprovede.

Piker je novembru 2015. imenovan za predsednika Izvršnog odbora Komercijalne banke. On je na tu funkciju došao nakon što je prethodni direktor Ivica Smolić podneo ostavku posle problema sa finansijskim izveštajem banke.

Piker je doveden kako bi Komercijalnu banku pripremio za predstojeću privatizaciju oročenu za kraj ove i početak naredne godine.

Banka je 2015. godine imala gubitak od 6,3 milijarde dinara, a u prvoj godini Pikerovog mandata u 2016. iskazala je gubitak od 8 milijardi dinara, da bi već u ovoj godini počela da posluje u plusu.

Piker je gubitke okarakterisao kao "kosture iz ormara", odnosno stare nenaplative kredite koji su ranije knjizeni kao naplativi, piše "Politika".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: