Uskoro plan i za Informatički put svile

Nacionalna komisija za reforme i razvoj NR Kine posetiće Srbiju od 26. do 28. septembra.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 24.09.2017.

11:47

Uskoro plan i za Informatički put svile
(Foto: Thinkstock)

Tada će, između ostalog, biti potpisan Plan aktivnosti na sprovođenju Memoranduma o razumevanju i unapređenju razvoja Informatičkog puta svile za informacionu povezanost.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, domaćin delegaciji Kine biće predstavnici resornog ministarstva, Kancelarije za informacione tehnologija i e-upravu Vlade Srbije i Kancelarije premijera Srbije.

U okviru posete biće održan skup pod nazivom „Informatički put svile za informatičku povezanost“ na kojem će govoriti državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i zamenik generalnog direktora Odeljenja za haj-tek industriju Nacionalne komisije za reforme i razvoj NR Kine, Vu Hao, kao i ambasador NR Kine u Republici Srbiji, Li Mančang.

Ovom prilikom biće potpisan Plan aktivnosti na sprovođenju Memoranduma o razumevanju i unapređenju razvoja Informatičkog puta svile za informacionu povezanost, koji su prošle godine u Beogradu potpisali resorni ministar Rasim Ljajić i predsednik Nacionalne komisije za reforme i razvoj Kine Sju Šaoši.

Nakon otvaranja biće održan zvanični sastanak na kojem će državne delegacije razgovarati o inicijativi „Pojas i put“ i implementaciji Memoranduma o razumevanju i unapređenju razvoja Informatičkog puta svile za informacionu povezanost.

U B2B susretima učestvovaće predstavnici 20 kineskih i 35 srpskih kompanija IKT industrije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: