Boing i erbas nek paze, ovo će biti hit avioni

Manji avioni prevladavaće u narudžbama putničkih letelica u svetu u narednih 20 godina.

Izvor: SEEbiz

Subota, 23.09.2017.

14:29

Boing i erbas nek paze, ovo će biti hit avioni
(Foto: Getty images)

Potražnju za njima pokretaće niskotarifni avioprevoznici na novim tržištima poput jugoistočne Azije, tvrde u Boingu.

Gotovo tri od četiri od ukupno 41.030 novih komercijalnih aviona, za koje se očekuje da će biti isporučeni u tom periodu za ukupno 6.100 milijardi dolara, biće uskotrupni, procenjuju u američkom proizvođaču.

"Kao što biste i očekivali, zbog dominacije niskobudžetnih prevoznika i zahteva za povezivanjem na kraćim rutama, 72 posto komada biće u kategoriji uskotrupnih aviona“, kazao je Dineš Keskar, viši potpredsednik Boinga za prodaju na azijsko-pacifičkom i indijskom području, na brifingu s novinarima u Singapuru.

Jugoistočna Azija među najbrže je rastućim regijama na svetu za putovanja diskontnim prevoznicima, imajući u vidu sve veću srednju klasu koja pokreće snažan rast putovanja.

Iz Boinga poručuju da su podigli procene broja novih letelica koje će biti isporučene jugoistočnoj Aziji u iduće dve deecenije, na 4.210 aviona, što je za 460 više u odnosu na prošlogodišnje projekcije.

Rast putničkog prometa u većini regija izražen je dvocifrenim brojevima, a među liderima su Malezija, Vijetnam, Tajland i Indonezija, dodao je Keskar. Napominje i da će 39 posto svih novih aviona biti isporučeno u Aziju, dok će u Severnu Ameriku otići 21 posto, a u Evropu 19 posto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: