Pakao na nebu: Masovno podnose bolovanje

Nesolventna nemačka avio-kompanija Er Berlin otkazala je i danas na desetine letova, jer su piloti ponovo prijavili bolovanje.

Izvor: B92

Sreda, 13.09.2017.

12:07

Pakao na nebu: Masovno podnose bolovanje
Foto: Thinkstock

"Više od 30 letova je rano jutros moralo da bude otkazano, jer je 150 pilota, drugi dan zaredom, podnelo dokumentaciju o otvaranju bolovanja", izjavila je portparolka Er Berlina, a prenosi agencija Fans pres.

Više hiljada putnika je još u utorak "ostavljeno na cedilu" kada je oko 200 od 1.500 pilota Er Berlina iznenada prijavilo bolovanje, zbog čega je otkazano oko 100 letova.

Rukovodstvo avio-kompanije je optužilo pilote "za ugrožavanje opstanka" Er Belina, što bi, kako je saopšteno, moglo zaplašiti investitore.

Lufthanzina niskotarifna avio-kompanija Jurovings, koja iznajmljuje avione i posadu od Er Berlina, takođe je drugi dan zaredom pogođena otkazivanjem letova.

Masovna bolovanja dolaze uoči 15. septembra kada ističe rok za dostavljanje ponuda za preuzimanje aktiva Er Berlina, koji je prošlog meseca podneo zahtev za zaštitu od bankrota, nakon što je najveći akcionar Etihad ervejz odbio finansiranje posle višegodišnjih gubitaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: