Ubeđuju Japance da ne beže: Potpuno novi nivo

Japanski premijer pozvao je Veliku Britaniju i Evropsku uniju da pruže poslodavcima i investitorima predvidljivost.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.08.2017.

18:17

Ubeđuju Japance da ne beže: Potpuno novi nivo
Foto: Thinkstock

Britanska premijerka Tereza Mej pokušala je da uveri japanske biznismene da će bilateralni trgovinski i investicioni odnosi posle Bregzita biti podignuti na "potpuno novi nivo".

"To je formativan period u oblikovanju budućnosti moje zemlje", izjavila je Tereza Mej na japansko-britanskom poslovnom forumu u Tokiju tokom trodnevne posete Japanu.

Mejova je obećala da će Britanija produbiti trgovinske odnose i da će biti još otvorenija posle izlaska iz EU, prenosi AP.

"Malo je mesta gde su mogućnosti za to veće nego u Japanu, trećoj po veličini ekonomiji na svetu", rekla je britanska premijerka.

U Velikoj Britaniji posluje više od 1.000 japanskih kompanija sa oko 160.000 radnika, uključujući Nisan motors i Hitači.

Neke japanske kompanije koje u Velikoj Britaniji imaju fabrike zabrinute su za svoj izvoz u ostatak Evrope posle Bregzita.

Premijer Japana rekao je poslovnom forumu da je uveren da će Velika Britanija ostati privlačno mesto za poslovanje japanskih kompanija kada napusti EU, prenosi Blumberg.

"Bregzit mora da bude uspešan za Veliku Britaniju, EU i za globalnu ekonomiju", rekao je Abe i dodao da mora da postoji transparentnost i predvidljivost u pregovorima o izlasku kako bi bila minimizirana eventualna šteta po poslovanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: