Kako izmiriti dugovanja za vodu

Građani podavalskih nasilja biće pismeno obavešteni o načinu izmirenja dugovanja za vodu.

Izvor: Tanjug

Subota, 15.07.2017.

15:42

Kako izmiriti dugovanja za vodu
(Foto: Thinkstock.com)

Sudski postupci u vezi sa dugovanjem za neplaćene račune biće obustavljeni i ukinute fakture za rastur vode od 1. januara 2002. do danas, izjavio je predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić.

Na današnjoj tribini na kojoj je Savić sa građanima podavalskih naselja razgovarao o načinu rešavanja problema sa blok vodomerima i rasturom vode, nadležni iz JKP "Vodovod i kanalizacija" su najavili da će novim obračunom potrošene vode biti precizirano šta su građani realno potrošili, a šta su pretplatili.

Takođe je najavljeno da će svi korisnici koji su do sada plaćali rastur vode biti obeštećeni na taj način što će im višak utrošenih sredstava biti uračunat u pretplatu.

Brojni zainteresovani građani imali su priliku da postave pitanja, kao i da se upoznaju sa Odlukom o koju je nedavno usvojila Skupština grada Beograda, a kojom je stvoren pravni osnov da svi građani koji imaju problem sa vodomerima, neuslovnim mrežama, visokim računima i rasturom vode sistemski reše ovaj problem.

Kako je saopštila opština Voždovac, Savić je istakao da će Opština učiniti sve što je u njenoj moći kako bi se ovaj problem rešio na obostrani interes građana i Beogradskog vodovoda.

"Realizacijom ove gradske odluke biće rešena zaostala dugovanja za potrošenu vodu. Svi sudski postupci vezani za dugovanja za neplaćene račune biće obustavljeni i ukinute fakture za rastur vode u periodu od 1. januara 2002. godine, pa sve do danas, jer je to namet na vaš džep", rekao je Savić.

Prema njegovim rečima, građani će biti oslobođeni plaćanja budućeg projekta, priključka i održavanja nove vodovodne mreže, dok će o svom trošku izabrati adekvatnog izvođača radova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: