Godinama čekaju bazene; "Peglanje papira"

U Bačkoj Palanci građani već pet godina čekaju da budu izgrađeni bazeni, ali taj projekat nije završila nijedna opštinska vlast do sada.

Izvor: B92

Petak, 30.06.2017.

18:28

Godinama čekaju bazene;
(Foto: Thinkstock.com)

Najnovije obećanje je da će kompleks bazena biti završen ove godine.

Svake godine kad počnu vrućine, Bačkopalančani sete se i obećanih bazena.

- Kada ste vi očekivali da će biti otvoreni bazeni u Palanci? Pa, po njihovoj priči, trebalo je biti pre četiri, pet godina.

“Treba biti strpljiv”.

- Koliko godina ste već strpljivi?

“Strpljivi smo osam, još osam godina, taman ove nove generacije će dočekati”.

Šteta je za bazene, samo da ne bude kao i sa pozorištem, koje su počeli davno, pa samo kad su izbori obećavaju da će biti, ali bazeni bi trebali.

Ambiciozno zamišljen projekat, do sada je koštao 160 miliona dinara, a menjan je kako se smenjivala i vlast u opštini. Od 2012. kada su kamen temeljac postavili tadašnji pokrajinski premijer Bojan Pajtić i predsednik opštine iz Srpske radikalne stranke, do danas nije se puno odmaklo. Aktuelni prvi čovek opštine, iz SNS-a, sada najavljuje novi rok za završetak prve faze projekta.

“Narodski rečeno, dok ne ispeglamo papire. Svašta su dešavalo prethodnih 5,6,7 godina, menjan je projekta, nestajao je projekat, nestajale su građevinske knjige i šta se sve nije dešavalo, ali mi smo uporni i mi ćemo završiti taj bazen ove godine”, kaže Branislav Šušnica, predsednik Opštine Bačka Palanka

Za tih prethodnih nekoliko godina na vlasti, pored ostalih, bile stranačke kolege aktuelnog predsednika. Ni oni, ni njihovi koalicioni partneri bazen nisu izgradili. Pomoćnik prethodnog predsednika opštine, iz redova SPSa, sebe ne smatra odgovornim. Kaže da su 2012. radovi prekinuti zbog problema u finansiranju.

“Kada je trebalo pristupiti izvođenju radova, to je jednostavno ukočeno od strane Srpske napredne stranke i pokreta socijalista, jer je to bio njihove politike, prema tadašnjem rukovodstvu pšokrajinske vlade i fonda za kapitalna ulaganja gde je trebalo na neki način blokirati sve projekte koje je pokrenula pokrajinska administracija”, kaže Uroš Malinović, pomoćnik bivšeg predsednika Opštine

S druge strane, aktuelna vlast optužuje prethodnike da su počeli niz projekata, a nijedan nisu završili. Kažu da neće dozvoliti da tako prođe i priča i sa bazenom.

“Ukoliko do 15. jula ne uspemo da se dogovorimo sa Upravom za kapitalna ulaganja, krenućemo iz sopstvenih sredstava da rešavamo tu investiciju, da ne bude još jedan spomenik u Bačkoj Palanci”, kaže Branislav Šušnica, predsednik Opštine Bačka Palanka

I fontana u centru grada mogla je da postane spomenik. Iako je bilo najavljeno da će biti otvorena prošle godine u oktobru, vrpca je svečano presečana danas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: