Putin nudi Rusima: Ko hoće hektar, može i za "dž"

Predsednik Rusije Vladimir Putin podržao je ideju oko podele državnih hektara na Dalekom istoku i smatra da bi program trebalo proširiti na celu zemlju.

Izvor: B92

Sreda, 21.06.2017.

17:39

Putin nudi Rusima: Ko hoće hektar, može i za
(Foto: Getty images)

Na pitanje da li se program podele besplatnog zemljišta na dalekom istoku Rusije može proširiti na druge regione, Putin je odgovorio:

“U Rusiji ima dovoljno zemljišta. Četrdeset i tri miliona hektara poljoprivrednog zemljišta ne koristi se za tu namenu. To su ogromne, ogromne rezerve zemljišta“, rekao je.

Međutim, predsednik je naglasio da bi program na Dalekom istoku trebalo prvo da se realizuje.

Program za dodelu besplatnih hektara na Dalekom istoku omogućava svakom građaninu Rusije da dobije po jedan hektar zemljišta besplatno.

Od 1. juna prošle godine program je pokrenut za žitelje Dalekog istoka, a od 1. februara ove godine za sve ostale Ruse. Tokom prve godine nakon dobijanja zemljišta podnosilac zahteva treba da odluči kako će koristiti imanje, a kroz tri godine da prijavi kako se ono razvija. Nakon pet godina stiče se vlasništvo nad imanjem ili se ono može uzeti u zakup.

Do sada se za ovaj program prijavilo 93.000 ljudi, a oko 20.000 jedinica zemljišta već je ustupljeno prijavljenim građanima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: