Napred ne odustaje, nov neprijateljski "napad"

Kompanija Napred zajedno sa povezanim kompanijama objavila je obaveštenje o nameri preuzimanja dva zavisna preduzeća Energoprojekta.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.06.2017.

09:39

Napred ne odustaje, nov neprijateljski
Foto: Thinkstock

Reč je o Energoprojet Entelu i Energoprojekt Garantu, a isto takvo obaveštenje kompanije “Napred razvoj”, “Jopag AG” i “Montinvest properties” su objavile su u petak i za matični Energoprojekt.

Rok za podnošenje ponuda o preuzimanju je 15 dana od objavljivanja obaveštenja. Za to vreme i u tom periodu, nemaju prava da glasaju, odnosno da učestvuju u odlučivanju skupštine akcionara Energoprojekta.

Skupština akcionara Energoprojekta je u petak izglasala poverenje sadašnjoj upravi te kompanije.

Komisija za hartije od vrednosti donela je u petak rešenje kojim se konstatuje da Napred, Jopag i Montinvest properties nemaju pravo glasa po osnovu vlasništva nad akcijama Energoprojekta jer je ponudu za preuzimanje Energoprojekta trebalo da podnesu još krajem januara, što oni nisu učinili.

Tim preduzećima dat je rok od 30 dana da Komisiji podnesu zahtev za odobrenje objavljivanja ponude za pruzimanje akcija Energoprojekta.

Epilog celog ovog slučaja, o kojem se već duže piše u medijima, o mogućnosti promene vlasništva u Energoprojektu, biće poznato tek nakon završetka procesa započetog ponudom akcionarima, odnosno, kada bude izvesno da li su tom ponudom uspeli da steknu dovoljan broj akcija kako bi mogli da menjaju menandžment.

Kompanije "Napred razvoj", "Jopag AG" i "Montinvest properties" potpisale su sporazum kojim se obavezuju da će zajednički delovati kada je reč o davanju ponude za preuzimanje akcija “Energoprojekt holdinga”, saopštile su te kompanije, istovremeno optužujući rukovodstvo Energoprojekta da im “ugrožava pravo da celishodno zaštite svoj interes”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: