Mali: Lepe vesti za Beograđane, uskoro FOTO

Na ulicama Beograda je još deset novih niskopodnih Ikarbusovih autobusa - klimatizovanih, sa besplatnim internetom...

Izvor: Tanjug

Petak, 19.05.2017.

18:27

Mali: Lepe vesti za Beograđane, uskoro FOTO
Foto: Beoinfo

Autobusi će imati i video-nadzor i pristup za osobe za invaliditetom.

Njihovoj primopredaji GSP-u "Beograd" na platou ispred Skupštine grada prisustvovao je gradonačelnik Siniša Mali, koji je poručio da je to još jedan korak u konsolidaciji rada gradskog prevoznika, kao i da se nastavlja sa obnovom voznog parka.

"Od danas je na ulicama grada deset novih Ikarbusovih autobusa. Ukupno 65 novih autobusa za protekle dve godine, a očekujemo u narednih mesec - mesec i po dana 12 novih školskih autobusa, a do oktobra-novembra i 30 novih zglobnih autobusa", rekao je Mali.

Kako je dodao, iz dana u dan vozni park GSP-a postaje veći, pa se povećava i kvalitet prevoza u gradu.

Mali je dodao da nadležni rade i stvari koje nisu vidljive golim okom, navodeći da je potpuno obnovljen Centar za upravljanje saobraćajem u GSP-u, nabavljena dva nova vozila za vatrogasce, obnovljen pogon "Centrala", dok se radi na obnovi u pogonu "Kosmaj".

"Radimo sve kako bi autobusi, tramvaji i trolejbusi koje koristi GSP bili što sigurniji i bezbedniji, da bi njihovo održavanje bilo bolje i da bi kvalitet usluge koju pružaju građanima bio veći", rekao je Mali.

On je najavio da se u narednim godinama, a verovatno već u ovoj očekuju "lepe vesti" po pitanju nabavke novih autobusa, te da postoji šansa da se za to obezbede finansijska sredstva.

Novi niskopodni autobusi imaju karakteristike savremenih vozila gradskog tipa, kapaciteta sto putnika, odnosno 30 sedišta i dva udvojena sedišta za prevoz starijih lica i roditelja sa decom.

Na srednjim vratima je mehanička rampa za ulazak putnika u kolicima i mesto za bezbedan prevoz. Vozila imaju elektronski sistem kontrole kočenja i sistem zaštite od požara, tiha su u radu i sa malom emisijom štetnih izduvnih gasova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: