10 erbasa Er Srbije postaju 11 - kako?

Er Srbija promeniće sedišta u deset svojih aviona erbas A319 i A320, čime će im povećati kapacitet, saopšteno je iz te avio-kompanije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.05.2017.

15:02

10 erbasa Er Srbije postaju 11 - kako?
Foto: Er Srbija

Tanja sedišta su male težine i oblikovana tako da zauzimaju manje prostora, što omogućava Er Srbiji da ugradi dodatne redove sedišta, a u isto vreme da poboljša ukupan boravišni prostor i komfor za svoje goste, navodi se.

Nakon renoviranja kabine, kapacitet aviona A319 povećaće se sa 128 na 144 sedišta, a u avionima A320 sa 155 na 174 sedišta, što predstavlja ukupno povećanje veće od 12 odsto u celoj floti uskotrupnih aviona.

Nova sedišta biće ugrađena i u biznis i u ekonomskoj klasi, a prvi avion A319, registrovan pod oznakom YU-APJ, već se renovira u sklopu prilagođavanja poslovanja radi osnaživanja evropske mreže avio-kompanije.

“Rekaro sedišta štede prostor, manje su težine i obezbeđuju više prostora za noge za goste zahvaljujući svom modernom dizajnu. „Nova sedišta su oko 2,6kg lakša od sedišta prethodne generacije, što će smanjiti težinu naše flote aviona erbas A320 i A319 za više od 3.500kg u praznom stanju, čime će se smanjiti potrošnja goriva i emisija ugljenika”, izjavio je generalni direktor Er Srbije Dane Kondić.

„Povećanje broja sedišta ekvivalentno je uvećanju flote Er Srbije za još jedan erbas avion, a istovremeno će poboljšati ponudu i nivo udobnosti na letu. Na taj način Er Srbija će biti konkurentnija, značajno će smanjiti jedinične troškove, pokrenuće rast prihoda i povećati gustinu sedišta, tako da ćemo imati mogućnost da bolje odgovorimo na potražnju tokom letnjeg perioda”, navodi Kondić.
Foto: Er Srbija
Er Srbija će ugraditi ukupno 1.500 rekaro sedišta u narednih nekoliko nedelja.

Uprkos povećanju kapaciteta, sedišta pružaju gostima više boravišnog prostora, jer imaju tanji naslon i „džep“ za magazine na većoj visini. „Džep“ koji se obično nalazi u visini kolena sada je postavljen iznad rasklopivog stočića, što obezbeđuje više prostora za noge.

Nova rekaro sedišta biće ugrađena i u biznis-klasi uskotrupne flote, u kojoj će se središnje sedište ostavljati prazno radi obezbeđivanja više prostora i gde će biti po dva gosta sa svake strane, u poređenju sa po tri gosta u ekonomskoj klasi.

Biznis-klasa biće odvojena od ekonomske klase pokretnim paravanom, što omogućava Er Srbiji da prilagodi broj sedišta u zavisnosti od tražnje na putovanju. Od sada će do 12 sedišta biti dostupno u biznis-klasi, u zavisnosti od tražnje.

Pored novih sedišta, renoviranje kabina aviona A319 i A320 podrazumeva i ugradnju novih tepiha, zavesa i obeležja na podovima, koji su u skladu sa enterijerom aviona erbas A330 koji trenutno putuje na relaciji za Njujork.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

9 h

Podeli: