Potpisano: Srbija dobija stotine km novog autoputa

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović potpisala je u Pekingu dva Memoranduma o saradnji sa kineskom kompanijom CRBS za projekte vrednosti 2,5 milijardi evra.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 14.05.2017.

12:14

Potpisano: Srbija dobija stotine km novog autoputa
Foto: Thinkstock

Sporazumi su potpisani u prisustvu premijera Aleksandra Vučića, a ministarka građevinarstva je poručila da će realizacija tih projekata doneti nove poslove za domaće kompanije.

Prvi je sporazum o izgradnji adutoputa do granice sa Crnom Gorom na Koridoru 11, za deonice od Preljine do Požege i od Požege do Boljara, ukupne dužine od 140 kilometara. Kako se navodi u saopštenju prve procene govore da bi ova izgradnja ovih deonica koštala oko 2,1 milijadu evra.

Drugi je sporazum o gradnji jedne od najvažnijh saobraćajnica u Vojvodini, "Fruškogorskom koridoru", odnosno brze deonice od Novog Sada do Rume čiji je deo i tunel kroz Frušku Goru.

Dužina ove deonice je 123 kilometra, a procenjena vrednost oko 400 miliona evra.

"Gradnja deonice autoputa od Preljine do Požege mogla bi da krene sledeće godine i to je jako značajna vest. Nakon potpisanog memoranduma očekuje nas prikupljanje potrebne dokumentacije i to bismo mogli da završimo do kraja godine”", istakla je Mihajlović.

Ona je rekla da će realizacija ovih projekta doneti nove poslove za domaće kompanije, što i jeste jedan od glavnih zadataka Vlada Srbije, premijera i budućeg predsednika Srbije.

Ministri prosvete i privrede, Mladen Šarčević i Goran Knežević potpisali su danas sporazume u oblasti obrazovanja i projekat o gradnji industrujskog parka u Beogradu.

Mihajlović je ranije govorila na međunarodnom Forumu "Pojas i put, međunarodna saradnja“ koji je oraganizaovan pod pokroviteljstvom kineskog predsednika Si đinpinga. Ona zajedno sa delegacijom Srbije prisustvuje prijemu i gala večeri koju priređuje predsednik Kine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: