Vujović: Niko ovo u EPS nije želeo, nije normalno

Ministar finansija Dušan Vujović rekao je tokom rasprave u parlamentu da niko nije želeo toliki pad proizvodnje u EPS.

Izvor: B92

Petak, 12.05.2017.

13:27

Vujović: Niko ovo u EPS nije želeo, nije normalno
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

"Nije pala proizvodnja u prvom tromesečju jer je to neko želeo, već zbog toga što su se tada dogodile razne stvari uključujući loše vremenske uslove. Ovoliki pad proizvodnje nije normalan“, rekao je on odgovarajući u Skupštini Srbije na kritike opozicije zbog novog zaduživanja države za EPS.

On je dodao i da se nada da "će oni to vrlo brzo kompenzirati, pošto taj pad nije održiv".

Vujović je istakao da novac koji je namenjen za reformu EPS ne dobija EPS kao takav nego budžet za reformu. Ističe da je to nedvosmisleno dobro i za budžet i za Srbiju.

„Mnoge zemlje ne mogu ni približno da dobiju ovoliko sredstava koje je dobila Srbija jer smo se pokazali kao dobri partneri“, rekao je on i dodao da Svetska banka ulaže sredstva samo tamo gde je sigurna da će se utrošiti na pravi način.

Govoreći o stanju u državnoj kasi, ministar finansija ističe da imamo 600 miliona manji deficit, da smo smanjili dug za 650 miliona evra.

„Beležimo svaki cent, strogo vodimo računa o tome“, kaže.

Ističe i da se Srbija sada zadužuje po šest puta manjoj kamatnoj stopi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: