Lokal na prodaju, kvadrat 7.000 EUR

Grad Niš raspisao je oglas za prodaju nekretnina, od kojih se veliki deo nalazi u glavnoj gradskoj ulici.

Izvor: B92

Petak, 21.04.2017.

16:41

Lokal na prodaju, kvadrat 7.000 EUR
(Foto: Thinkstock.com)

Nadležni očekuju da gradska kasa tako bude punija za nekoliko miliona evra. Zainteresovani konkurišu još danas, a javno nadmetanje za kupovinu zakazano je za 25. april.

Dve zgrade, tri stana i deset lokala, od kojih je čak devet u glavnoj gradskoj ulici, uskoro bi mogli da promene vlasnika. Nadležni činjenicu da se odriču nekretnina na najatraktivnijoj lokaciju u gradu pravdaju time da bi prihod od njihovog izdavanja tokom više decenija bio jednak sumi koja može da se prihoduje odmah.

„Mi bismo taj novac prihodovali za 45-47 godina ako bismo izdavali, pa smatramo da je nerealno toliko dugo izdavati jer kažu stručnjaci da je ono što se ne isplati za 12 godina neisplativo držati u rentiranju“, kaže Ljubiša Janjić, načelnik Gradske uprave.

Najviše prihoda očekuje se od prodaje ovog lokala, u kojem je donedavno bila apoteka, jer je početna cena za njegovih 140 kvadrata nešto više od milion evra, odnosno oko sedam hiljada evra po kvadratu. U agencijama za nekretnine kažu da kvadrat poslovnog prostora na ovoj lokaciji vredi i do deset hiljada evra.

U Udruženom pokretu slobodnih stanara protive se prodaji imovine grada, ne samo što se time, kako kažu, narušava identitet grada.

"To je javna svojina i za to se moraju pitati građani. Da li se radi o tome da tako pune budžet, ne znam, ali sve liči na to. Jedna poruka je da je nerealan budžet, a druga da su nesposobni da uzmu poreze i doprinose“, kaže Đokica Jovanović, UPSS

"Ovo nije način da se budžet puni za plate zaposlenima već da se novac uloži u opremanje industrijskih zona i tako privuku domaće i strane investicije“, kaže Ljubiša Janjić, načelnik Gradske uprave

Od prodaje tri lokala ovde u Obrenovićevoj ulici Grad Niš je prošle godine prihodovao 1,5 miliona evra. Hoće li još neki od lokala na najatraktivnijoj lokaciji u gradu dobiti nove vlasnike, znaće se već naredne nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: