Rusi Turcima: Nema šanse, vi ste na potezu

Zvanični Kremlj neće ukinuti ograničenja na uvoz robe iz Turske dok Ankara ne ukine carine na uvoz ruskih žitarica, kaže ruski vicepremijer Arkadij Dvorkovič.

Izvor: Tanjug

Petak, 21.04.2017.

13:35

Rusi Turcima: Nema šanse, vi ste na potezu
Foto: Thinkstock

"Ukidanje carina na žitarice je za nas ključno pitanje. Nećemo preduzeti nikakve akcije sve dok su te carine na snazi. Ne postoji apsolutno nikakva šansa da ukinemo bilo kakva ograničenja pre nego carine na žitarice ne nestanu", rekao je Dvokorkovič novinarima na marginama Ekonomskog foruma u Krasnojarsku, prenosi agencija Tass.

Pregovori će, kako je dodao, početi kada se reši pitanje carina.

Ruski ministar poljoprivrede Aleksandar Tkačev kritikovao je prošlog meseca tursku vladu zbog uvođenja carine od 130 odsto na uvoz ruske pšenice i kukuruza, i upozorio da Moskva neće otvoriti svoje tržište za turske poljoprivredne proizvode.

Prema aktuelnoj zabrani Kremlja, smrznuto meso iz Turske, kao i paradajz, krastavac, grožđe, jabuke, kruške, jagode i drugo voće i povrće, ne mogu da se uvoze u Rusiju.

Ova ograničenja su usvojena nakon turskog obaranja ruskog vojnog aviona u Siriji u novembru 2015. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: