Dug je dug: Zajam iz ex SFRJ stigao na naplatu

Hrvatsku kompaniju Brodosplit debelo će koštati kredit koji su pre skoro četiri decenije uzeli od Jugobanke, piše Večernji list.

Izvor: Veèernji.hr

Petak, 21.04.2017.

11:37

Dug je dug: Zajam iz ex SFRJ stigao na naplatu
Foto: Thinkstock

Zagrebačka banka kao likvidator Jugobanke traži naplatu i zbog toga preti i zaplenom. Neplaćeni dug od starog kredita je s osam miliona skočio na čak 76 miliona kuna (10 miliona evra).

Petogodišnji proces restrukturiranja Brodosplita, koji se provodi pod palicom privatnog vlasnika Tomislava Debeljaka i nadzorom Evropske komisije, polako se približava kraju, ali kosturi iz ormara ne prestaju da iskaču.

Ministarstvo privrede zatražilo je od ministra državne imovine Gorana Marića da u državnom portfelju pronađe deonice kojima bi se osiguralo namirenje potraživanja Jugobanke zbog nezatvorenog starog duga po kreditu koji je od te banke od kraja osamdesetih imao Brodosplit.

Reč je o dugu od čak 76 miliona kuna, koji je sa zateznim kamatama dosegao stari dug od osam miliona kuna. Budući da nakon privatizacije država u Brodosplitu ima samo jednu deonicu, rešenje se traži kroz namirenje raspoloživim vlasničkim udelima iz portfelja Centra za restrukturiranje i prodaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: