Trgovci u Hrvatskoj zgroženi: Kako mogu to da kažu

Trgovački lanci u Hrvatskoj besni su zbog poziva na kupovinu u Konzumu, koji je deo Agrokor grupe. Kažu da je to šamar njima koji plaćaju dobavljače.

Izvor: B92

Sreda, 12.04.2017.

13:44

Trgovci u Hrvatskoj zgroženi: Kako mogu to da kažu
Foto: Thinkstock

Nakon sastanka dobavljača Konzuma s vladom u utorak, zastupnica Kraša Marica Vidaković kazala je da će pozvati svoje zaposlene da kupuju u Konzumu.

"Dogovorili smo se da ćemo pustiti protok roba, napuniti dućane i da ćemo pozvati svoje zaposlene da kupuju u Konzumu kako bismo sistemu što više omogućili da generiše novi novac i počne servisirati svoje obveze, kako prema dobavljačima tako i svima u lancu", rekla je Marica Vidaković.

Ova izjava šokirala je konkurenciju Konzuma. Iako nam iz ostalih velikih trgovačkih lanaca koji posluju u Hrvatskoj zvanično nisu hteli da komentišu izjavu, nezvanično su rekli da ih je ona zgrozila, piše hrvatski portal Index.hr.

"Zgroženi smo ovom izjavom Marice Vidaković, ali ona nije prva koja je pozvala građane da kupuju u Konzumu. Bilo je tu i drugih. Ne znam kakvi su to uopšte zvaničnici koji tako razmišljaju. Nama koji uredno plaćamo sve dobavljače, za razliku od Konzuma, ovakvim izjavama zadaje se veliki šamar", samo su neke od izjava iz stranih trgovačkih lanaca koji posluju u Hrvatskoj.

"Zahvaljujemo na vašom upitu, ali ne bismo komentarisali navode koje ste prosledili", stoji u odgovoru Lidla na upit kako komentarišu izjave iz Kraša.

U Sparu su takođe rekli da neće komentirasati. Trenutno su zauzeti velikim procesom preuzimanja Bile i žele zadržati sve njene zaposlene.

"Ono što možemo reći je to da Spar redovno plaća sve svoje dobavljače. Nikad nismo imali problem s plaćanjem pa s nama žele raditi svi dobavljači. Plaćamo im sve u roku, a spremni smo i avansno plaćati. Kod nas postoji zaista stroga škola plaćanja računa. Naši Austrijanci iskreno se ne mogu načuditi kako se u Hrvatskoj ne plaćaju dobavljači", kaže predstavnica za medije Spara Nives Fet.

Kaže da su police Spara pune, a dobavljači podmireni te će nastaviti poslovati u skladu s tim pravilima kompanije.

Iz Kauflanda su pak poručili kako smatraju da je uvek najbolje da kupac sam odabere mesto za kupovinu.

"Drugih komentara na izjavu Marice Vidaković nemamo. Kaufland Hrvatska će se i dalje truditi hrvatskim kupcima pružiti mesto kupovine na kojemu će imati najbolje uslove i koje će zadovoljiti sve njihove potrebe i očekivanja", rekla je Marija Franić iz Odnosa s javnošću Kauflanda.

Jedino iz Plodina nije stigao nikakav odgovor, a na neprestane pozive samo su nas prespajali, da bi nam na kraju rekli da odgovornih osoba koje bi nam mogle dati odgovor, danas nema u firmi, piše portal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: