"Radnici da ne brinu, stvari će nam ići naruku"

Premijer Aleksandar Vučić kaže da radnici MSK, Azotare i Petrohemije ne moraju da brinu, jer će vlada "izgurati" rešenje za te kompanije, ma koliko bilo teško.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.03.2017.

15:08

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

"Najvažnije u ovom trenutku je da radnici MSK, Azotare i Petrohemije ne moraju da budu zabrinuti. Stvari će nam u narednom periodu ići naruku što se tiče svih cena", objasnio je on u izjavi novinarima povodom posete preduzeću "Šnajder elektrik" u Novom Sadu.

Kako je naveo, osim cene gasa za Azotaru i MSK, koja će ići nešto naviše, cene primarnog benzina će da rastu sporije.

Naveo je i da cena bakra raste, da ide prema 7.000 dolara po toni, što će našem RTB Boru dati dovoljno vazduha i snage da, ako ne da počne da zarađuje, barem vraća velike dugove koje ima.

Inače, najviše snage vlada ulaže u pregovore u vezi sa MSK, to je "usko grlo", ali on je optimista po tom pitanju, pošto je, kako je naveo, sa Rusima pokrenuta priča u vezi s cenom gasa za koju se nada da će uspešno biti završena.

"Za Petrohemiju, koliko god problema imali, ne treba da se brine, jer oni danas imaju 50 miliona evra na računu. Ni za Azotaru ne treba da brinu, jer smo tu daleko odmakli i ima zainteresovanih iz više zemalja, dobrih zemalja, ljudi koji dobro obavljaju posao", objasnio je Vučić, te poručio da radnici ne treba da brinu, jer "ma koliko bilo teško, izguraćemo to".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: