Šef Al Dahre: Spremili pare, u Srbiji kupujemo...

Kompanija Al Dahra planira da izdvoji milione dolara ove godine kako bi pobošljali bezbednost hrane. Samo u Srbiji žele da kupe čak 20.000 hektara.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.03.2017.

14:16

Šef Al Dahre: Spremili pare, u Srbiji kupujemo...
(Foto: Thinkstock.com)

Arapi planiraju da potroše oko 130 miliona dolara ove godine da kupe njive širom sveta kako bi ulagali u projekte koji bi obezbedili veću bezbednost hrane, rekao je predsednik kompanije Al Dahra Al Darei.

Al Dahra je kompanija specijalizovana za uzgoj, proizvodnju i promet prehrambenih proizvoda. Poznata je srpskoj javnosti, a prema rečima direktora, Al Dahra planira da proširi dugogodišnje partnerstvo sa našom zemljom. Kako je rekao, u Srbiji već imaju 1.000 hektara zemlje i planiraju da kupuju još, jer im je cilj 20.000 hektara.

“Mi ćemo izdvojiti skoro 130 miliona dolara na zakup i sticanje vlasništva nad zemljom”, rekao je Al Darei na Svetskom forumu za inovacije i poljoprivredu na kome učestvuje više od 300 kompanija iz celog sveta.

Predsednik Al Dahre je takođe rekao da kompanija dobro napreduje u Egiptu, gde poseduju više od 54.000 hektara. Osim u Egiptu i Srbiji, kompanija ima i 4.000 hekatara u SAD, isto toliko u Španiji i oko 2.000 hektara u Australiji.

Kako je rekao, žele da se fokusiraju na unapređenje bezbednosti hrane i da obezbede stalno snabdevanje namirnicama kao što su pšenica i pirinač, ali i druge žitarice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: