"Od propalog brenda do ponosa Srbije"

Predsednik i generalni diretkor Etihad ervejza Džjems Hogan kaže da "Er Srbija", kao i svi koji su ukljuceni u rad avio-kompanije treba da budu veoma ponosni.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 19.03.2017.

11:27

Foto: Tanjug

Kako je istakao, treba biti ponosan na ono što ona danas predstavlja, posebno kada se uzme u obzir koliko se toga postiglo u tako kratkom vremenskom periodu.

Nagrada koju će "Er Srbija" krajem ovog meseca dobiti u Njujorku od organizacije "Er transport vorld" (Air Transport World) odraz je takvog napretka", rekao je Hogan u intervjuu za "Blic".

""Jat" je bio u lošem stanju. To je postao loš brend koji iz više razloga i u dužem vremenskom periodu nije imao dobru reputaciju. Za tri i po godine smo pokrenuli novi brend, izgradili novu kulturu pružanja usluga i razvili veoma jakog operativnog i komercijalnog avio-prevoznika", istakao je Hogan.

Prema njegovim rečima, nagrada za tržišnog lidera za 2017. godinu predstavlja priznanje za naporan rad i posvecenost zaposlenih "Er Srbije".

"Dakle, to samo po sebi nešto znaci. Još uvek postoji puno prostora za napredak i tim "Er Srbije" na tome svakodnevno radi", ukazao je Hogan.

Hgan je u Beograd došao zbog otvaranja centra objedinjenih usluga avio-kompanija clanica grupacije "Etihad ervejz partners".

"Kompanija "EAP šerd servisiz" (EAP Shared Services) je deo "Etihad eviejšen grupe" (Etihad Aviation Group). Vec godinu dana radimo na razvoju i otvaranju ovog centra, pa su svi koji su bili ukljuceni u projekat bili veoma ponosni prilikom svecanog otvaranja. Centar ce najpre pružati usluge u ime avio-kompanija "Er Srbija", "Etihad ervejz", "Er Sejšels", a postepeno ce rasti i isto to ciniti za sve avio-kompanije clanice grupacije "Etihad ervejz partners"", objasnio je Hogan.

"U pocetku u centru ce biti zaposleno 200 gradana Srbije, a broj zaposlenih ce se uvecati na 700 do 2020 godine. Centar ce se u svom radu služiti najsavremenijim sredstvima, a njegov razvoj se temelji na uspehu "Er Srbije". Pored toga što zapošljava ljude u Srbiji, 300 gradana Srbije radi za "Etihad" u Abu Dabiju, rekao je Hogan.

On je rekao i da je izuzetan utisak ostavio nivo profesionalizma koji pokazuju zaposleni poreklom iz Srbije kako u "Etihadu" tako i u "Er Srbiji".

"Stvaranje centra za zajednicke usluge clanica grupacije "Etihad ervejz partners" u Beogradu je veoma isplativ poduhvat, a sposobnosti zaposlenih u Srbiji, narocito u pogledu jezika koji se govore i pišu, velika su prednost. Zadovoljstvo nam je što ponovo saradujemo sa Vladom Republike Srbije i cenimo podršku koju je predsednik Vlade Srbije pružio ovom projektu", istakao je Hogan.

Prema njegovim rečima i uvođenje letova za Njujork je dugorocna investicija za "Er Srbiju".

"Takvim linijama je obicno potrebno tri do pet godina da ostvare optimalan učinak. Ono što se dobija od leta za Njujork je važan vazduhoplovni most izmedu SAD, Beograda i daljih destinacija. Ako imate u vidu Balkan i istočnu Evropu i ako izuzmete niskotarifne avio-kompanije, jer mi tu ne spadamo, po mom mišljenju, "Er Srbija" je vodeca među manjim brendovima. I to nije loš rezultat za svega tri i po godine", naveo je Hogan.

On je istakao i da "Er Srbija" ima dobar ugled, dobre ljude i dobre operativne rezultate. Postoji prostor za napredak u komercijalnom smislu, ali je najvažnije to što "Er Srbija" i dalje napreduje i razvija se. Veoma je važno prodati Beograd kao turisticku destinaciju.

"Kao investitori, smatramo da avio-kompanija funkcioniše, da odlicno radi i da postoji dobra podrška države kao vlasnika vecinskog udela. To nam je dalo samopouzdanje da još više investiramo u Srbiji", istakao je Hogan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: