Vulin: Nova vozila poklon svim Beograđanima

Pet institucija koje se bave zaštitom dece, omladine, starih osoba, kao i osoba sa invaliditetom i ometenom u mentalnom razvoju dobila su nova sanitetska vozila

Izvor: B92

Nedelja, 05.03.2017.

14:33

Vulin: Nova vozila poklon svim Beograđanima
Foto: Tanjug

Gradske institucije su dobila vozila ukupne vrednosti 22,5 miliona dinara.

Vozila je obezbedilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a njihove ključeve direktorima ustanova danas su uručili resorni ministar Aleksandar Vulin i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Kako je Vulin objasnio, vozila će biti predata na upravu i korišćenje domovima zdravlja u Beogradu, ali će korisnici ustanove kojoj je vozilo dodeljeno, imati prioritet u svakodnevnom životu.

"Jednim vozilom uspeli smo da obezbedimo i one koji su u našem sistemu, ali i one koji to nisu. Ovo je poklon i pomoć svim građanima Beograda", rekao je Vulin.

Ministar je poručio da je odgovorna socijalna politika koju, kako kaže, vodi naša vlada i premijer Aleksandar Vučić, jeste politika koja na prvom mestu vodi računa o svakodnevnom životu svakog od naših sugrađana.

"Kako ide bolje, kako je budžet puniji, kako više zarađujemo i imamo bolje doprinose, možemo bolje da ulažemo u socijalnu zaštitu. Nastavićemo sa ulaganjem u socijalnu zaštitu. Obim prava socijalne zaštite se ni na koji način neće smanjivati. Naprotiv, biće povećana", rekao je Vulin.

On je dodao da očekuje do kraja godine, kada budu doneti odgovarajući zakoni, da se uvede institucija 13. dečijeg dodatka za srednjoškolce, kao i za 50 odsto veći dodatak za decu sa invaliditetom.

"Sve što zaradimo, kako god nam ide bolje, tako će to osetiti, na prvom mestu kategorije kojima je pomoć potrebna", rekao je Vulin.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali konstatovao je da smo humani i veliki kao grad i ljudi po onome koliko pomažemo onima kojima je naša briga i pomoć najpotrebnija i istakao da je zato nabavka sanitetskih vozila veoma važna, jer unapređuje rad onih institucija koje se bave brigom o našim ugroženim sugrađanima.

"Time pokazujemo da zajedno sa Vladom Srbije i Ministarstvom za rad možemo neke stvari u našem gradu da promenimo. Ovo je primer odgovorne socijalne politike grada koji sprovodimo protekle tri godine", rekao je Mali.

Grad je obezbedio lične pratioce za 310 dece sa smetnjom u razvoju, personalne asistente za 50 osoba sa invaliditetom, 25 klubova za starije...

"To je primer kako brinemo o onima kojima je naša briga najpotrebnija i od te politike nećemo odustati", poručio je Mali.

Direktorka Gerontološkog centra Beograd Suzana Mišić zahvalila je u ime te institucije ministru i gradonačelniku na novom vozilu, dodajući da je to prvo novo vozilo posle 30 godina koje je dodeljeno tom centru.

"Gerontološki centar Beograd posle 30 godina prvi put je dobio novo, bezbedno vozilo za transport korisnika kojima je potrebna zaštita zaštita. Imamo 1.200 korisnika i veliki broj njih je u veoma lošem zdravstvenom stanju, i frekfencija prevoza na dnevnom nivou je veoma velika", ukazala je Mišić na značaj novog vozila.

Nova vozila dobili su Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine Beograd, Gerontološki centri Beograd i Mladenovac, Dom za decu i omladinu ometenu u mentalnom razvoju Sremčica i Dom za odrasla invalidna lica Beograd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: