"Samo jedni protiv članarine - uđite i menjajte"

Predsednik PKS Marko Čadež kaže da samo jedno udruženje - Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti pokreće inicijativu protiv obavezne članarine u PKS.

Izvor: Tanjug

Utorak, 28.02.2017.

12:41

Foto: Tanjug

Čadež je poručio da će o članarini odlučivati sami privrednici kada budu izabrani novi organi komore.

Čadež je odgovarajući na pitanja novinara rekao da je najlaše bojkotovati i blokirati, a mnogo teže uključiti se i menjati stvari. On je rekao da će se o članarini odlučivati kada budu formirani novi organi PKS i pozvao privrednike da se uključe u izbor novih tela komore.

“Trudili smo se da dve trećine preduzeća ne plaćaju nikakavu članarinu, da smanjimo što više da ne bi opteretili privredu”, rekao je Čadež.

On je dodao da će to pitanje biti ostavljeno novoj skupštini komore, kao i novim drugim organima i Upravnom odboru komore, koji će se izjasniti:

“Ono što mi danas odlučujemo i što smo juče imali na UO jeste da svaki privrednik i privredno društvo ima pravo da se bira i bude birano u organe i parlament privrede, koji će odlučivati kakava će komora biti u budućnosti".

“Pozivam sve i one koji se slažu i one koji se ne slažu sa tim konceptom. Hajde da konstruktivno razgovaramo i kažemo onda šta želimo od PKS”, naglasio je Čadež.

On kaže da onda privrednici treba da kažu da li su protiv dosadašnjih aktivnosti PKS, a koje daju odlične rezultate. Na primer, da li su protiv pomoći preduzetništvu, podizanju konkurentnosti srpske privrede, regionalne saradnje i povećanja robne razmene i izvoza i slično.

“Pozivam da uđete i da menjate. Neću ja da odlučujem nego sami privrednici, to je ono što je najveći nivo demoktratije. Da svi uđu u parlmanet privrede i da odluče kakvu organizciju žele da imaju”, poručio je Čadež.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: