Vlada objavila: "Nikola Tesla" ide na koncesiju

Vlada Srbije i kompanija Aerodrom Nikola Tesla objavili su Javni poziv zainteresovanim stranama za koncesiju beogradskog aerodroma, prenosi Tango Six.

Izvor: Tango Six

Nedelja, 12.02.2017.

00:24

Vlada objavila:
Foto: Tanjug

Prema uslovima koncesije koja bi bila na 25 godina, u nadmetanju neće moći da učestvuju kompanije koje već upravljaju aerodromima u radijusu od 450 kilometara od Beograda – što znači da iz trke ispadaju kompanije „ADP“ kao i turski konglomerat „TAV“ .

Kako se navodi u dokumentu u koji je Tango Six imao uvid, obaveze budućeg koncesionara biće: finansiranje, razvoj u formi izgradnje i rekonstrukcije, održavanje i upravljanje (menadžment) celokupne infrastrukture Aerodroma „Nikola Tesla“ i obavljanje formalne uloge operatera aerodroma. Pobednik koncesije biće dužan da registruje pravno lice na teritoriji Srbije na kojeg će, po dobijanju koncesije, preći pravo korišćenja sve nepokretne imovine Aerodroma „Nikola Tesla“ koje će se po isteku koncesije vratiti na Republiku Srbiju.

Koncesija će se odvijati u dve faze. U prvoj fazi dostaviće se neobavezujuće ponude dok će se u drugoj fazi dostaviti obavezujuće ponude. Svi zainteresovani za koncesiju imaće 15 dana (vreme teče od juče, 10. februara) da predaju zahtev za učestvovanje u prvoj fazi. Takođe, imaće 60 (sada već 59) dana da predaju svoje neobavezujuće ponude u sklopu Faze 1. Svako ko je zainteresovan da otkupi tendersku dokumentaciju to će moći da uradi za 1.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: