ALCS: Svaki četvrti automobil kupljen na lizing

Ukupna vrednost lizing ugovora u 2016. iznosila je 337 miliona evra, što je 40 miliona više u odnosu na prethodnu godinu.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.02.2017.

14:13

ALCS: Svaki četvrti automobil kupljen na lizing
(Foto: Thinkstock.com)

Kako je sopštila Asocijacija lizing kompanija Srbije (ALCS), svaki četvrti novi automobil kupljen je na lizing.

Vrednost novozaključenih ugovora porasla je u sektorima komercijalnih, teretnih i ostalih vozila (27 miliona evra), putničkih vozila (12 miliona evra), kao i mašina i opreme (šest miliona evra).

Generalni sekretar ALCS-a Teodora Milenković je ocenila da su dobri prošlogodišnji rezultati poslovanja lizing kompanija posledica rasta privredne aktivnosti u Srbiji.

U 2016. godini vrednost novozaključenih ugovora porasla je u delatnostima saobraćaja i informisanja, trgovine, gradjevinarstva, preradjivačke industrije i rudarstva.

Kompanije koje se bave saobraćajem i informisanjem su putem lizinga investirale 100 miliona evra, firme čija je delatnost trgovina na veliko i malo više od 45 miliona evra, u oblasti rudarstva i preradjivačke industrije investirano je 43 miliona, a u gradjevinarstvu 26 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: