Nikolić šeiku: Bio bi to idealan početak

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić pozvao je katarske kompanije da učestvuju u privatizaciji banja u Srbiji.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 30.01.2017.

14:10

Nikolić šeiku: Bio bi to idealan početak
Foto: Tanjug

Nikolić je to rekao u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Države Katar, šeikom Mohamedom bin Abdulrahmanom Al-Tanijem.

Kako je saopšteno iz pres službe predsednika Srbije,u razgovoru je bilo reči o jačanju saradnje i ulaganju katarskih kompanija u Srbiju. Katarski ministar rekao je da je njegova zemlja zainteresovana za saradnju u brojnim oblastima, kao što su namenska industrija i visoka tehnologija uključujući saradnju u izradi modernih satelita.

On je dodao da su uslovi za saradnju Srbije i Katara "jako dobri, jer već postoji temelj, zasnovan na više bilateralnih sporazuma" i istakao da Katar nudi jako dobre uslove poslovanja za srpska preduzeća.

Šeik Mohamed bin Abdulrahman Al-Tani je rekao i da Katar "čvrsto podržava rešenost Srbije i korake koje je preduzela da bi se sačuvala stabilnost u regionu i uspostavio konstruktivan dijalog" sa vlastima u Prištini.

Nikolić je izrazio nadu da će poseta ministra spoljnih poslova Katara biti na najbolji način iskorišćena kako bi Srbija uspešno predstavila sve prednosti koje nudi ulaganje u njenu privredu. On je rekao da bi se Kataru veoma isplatilo ulaganju u srpski turizam i da bi učešće katarskih kompanija u privatizaciji banja u Srbiji bio "idealan način" da se započne saradnja, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: