Još teži uslovi za dobijanje penzionog čeka

Fond penzionog osiguranja Republike Srpske saopštio je uslove za ostvarivanje prava na starosnu penziju u ovoj godini.

Izvor: Capital.ba

Sreda, 11.01.2017.

14:43

Još teži uslovi za dobijanje penzionog čeka
Foto: Thinkstock

Prema ovim uslovima za najmanje 15 godina staža osiguranja, posebno za ženu osiguranika, potrebno je da navrši 63 godine i osam meseci života.

“Za osiguranika muškarca i ženu sa 40 godina penzionog staža potrebno je da navrši 57 godina i četiri meseca, a za osiguranika ženu, prema uslovu 35 godina staža osiguranja, treba da navrši 55 godina i četiri meseca”, navodi se u saopštenju Fonda.

Podsećaju da su prema Zakonu o PIO propisani uslovi za ostvarivanje prava na starosnu penziju osiguranika kada navrši 65 godina i najmanje 15 godina staža osiguranja, kada navrši 60 godina života i 40 godina penzionog staža i kada žena osiguranik navrši 58 godina i 35 godina staža osiguranja.

Iz Fonda PIO napominju da je Zakonom o PIO propisano da se navedeni uslovi ne primenjuju odmah stupanjem na snagu Zakona o PIO već da se do tih krajnjih uslova za ostvarivanje prava na starosnu penziju dolazi postepeno do 2019. godine, odnosno 2025. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: