"Er Srbija - nismo znali kako će završiti" FOTO

Gradonačelnik Beograda i predsednik Nadzornog odbora Er Srbije Siniša Mali izjavio je da je to najbrže rastuća avio-kompanija u regionu.

Izvor: B92

Utorak, 13.12.2016.

12:27

Foto: Tanjug

On je, otvarajući dvodnevni Vazduhoplovni samit koji se održava u Beogradu, na kome učestvuju predstavnici 62 kompanija iz oblasti avio industrije, kazao da je Beograd regionalni centar avio-industrije.

On je kazao da je zahvaljujući partnerstvu sa Etihadom, nekadašnji JAT, a sada Er Srbija postala najbrže rastuća kompanija u regionu i pokretač srpske privrede.
Foto: Tanjug
Prema njegovim rečima, Er Srbija trenutno doprinosi bruto društvenom proizvodu oko 100 miliona dolara, a da se očekuje da to učešće do 2024. godine bude oko 1,8 milijardi dolara.

"Er Srbija je jedna uspešna priča započeta pre tri godine i u kojoj sam lično učestvovao. To je bila ključna prekretnica u razvoju srpske avio-industrije. Započeli smo bili nešto što nismo znali kako će završiti, a sada smo najuspešnija kompanija u regionu", naglasio je Mali i podsetio da je JAT bio kompanija pred stečajem.

On je dodao da su ovakvi događaji , kao što je ovaj Vazduhoplovni samit koji se dva dana održava u Beogradu, veoma značajan za budućnost avio industrije Srbije, jer će na njemu okupljeni stručnjaci razmeniti svoja iskustva.

Mali je naglasio da je za razvoj avio sektora neophodna saradnja u regionu, jer samo zajednički može da se učestvuje u globalnoj ekonomiji i privučemo više turista.

On je potsetio i da Beograd ima direktan let za Njujork, najavivši da se narednih meseci očekuje uvođenje novih linija za Kinu.
Foto: Tanjug
Mali je kazao i da se vode razgovori o privatizaciji Jat tehnike i da očekuje da će privatizacija te kompanije biti završena 2017. a da će novi partner bio to Etihad ili neko drugi doprineti njenom uspehu.

Prema njegovim rečima očekuje se da sledeće godine bude završena i koncesija za aerodrom Nikola Tesla u Beogradu i da će to preduzeće ostvariti veći rast prihoda.

On je ukazao i na značaj obrazovanje posebno mladih dodajući da je Vlada Srbije to stavila kao jedan od svojih prioriteta.

Naglasio je i da Srbija ima veoma uspešne i obrazovame ljude navideći da oko 600 ljudi je zaposleno u Er Srbiji a oko 300 u Etihadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: