Skril se povlači iz Srbije

Jedan od vodećih servisa za plaćanje putem interneta - kompanija Skril povlači se sa svih tržišta gde se transakcije ne obavljaju u evrima. Obuhvaćena i Srbija.

Izvor: Netokracija

Sreda, 23.11.2016.

21:00

Skril se povlači iz Srbije
(Foto: Thinkstock.com)

Kompanija Skril obavestila je korisnike van jedinstvenog područja plaćanja u evrima da će od 25. novembra prestati podrška za korišćenje debitne master kard kartice – kako za primanja, tako i za plaćanja.

Među zemljama u kojima prestaje podrška nalazi se i Srbija, prenosi Netokracija.

Usluge kompanije Skril (ex Moneybookers) koje podrazumevaju korišćenje master kard platne kartice vezane uz nalog na ovom servisu, od 25. novembra prestaće da budu funkcionalne za korisnike rezidente non-SEPA zemalja iliti država izvan jedinstvenog područja plaćanja u evrima (uključujući i Crnu Goru).

Ova vest iz kompanije o iznenadnim promenama dolazi samo dva dana pre njihovog stupanja na snagu, ostavljajući malo vremena pre svega frilenserima da se prilagode novonastaloj situaciji.

U mejlu koji su korisnici dobili, navodi se:

Dear Customer,

We regret to inform you that as of 25 November 2016, we will no longer offer the Skrill Prepaid Mastercard in your country. You will not be able to use your card but your Skrill Account remains fully functional and your balance is unaffected. You can withdraw funds from your Skrill Account to your bank account or send money to any other Skrill user or online business accepting Skrill. If you have any questions, please visit our website and FAQ page.

Regards

The Skrill Team

Sajt ewallet-optimizer.com prenosi da su novim pravilima korišćenja obuhvaćeni rezidenti zemalja izvan evrozone, tj. izvan jedinstvenog područja plaćanja. Novim pravilnikom obuhvaćena je i Crna Gora u kojoj je zvanična valuta plaćanja upravo evro, dok građani država članica koje su zadržale svoju valutu (poput Poljske, Češke i susedne Hrvatske) mogu neometano da koriste usluge kompanije Skril, kao i platnu master kard karticu koja se vezuje uz nalog na ovom servisu, pružajući usluge plaćanja i podizanja novca.

Podizanje novca moguće uz vezivanje za platnu karticu vaše matične banke

Kompanija Paysafe u čijem je vlasništvu Skrill, kao i popularan servis NETELLER, registrovana je u Velikoj Britaniji te mnogi asociraju povlačenje usluga plaćanja karticom sa izlaskom Velike Britanije iz Evropske unije radi zadržavanja korisnika unutar evrozone i daljeg usklađivanja finansijske regulative uoči istorijskog poteza za koji su se građani ove države odlučili na referendumu 23. juna tekuće godine. Iz kompanije Skril poručuju da nalozi svih registrovanih korisnika ostaju netaknuti, kao i raspoloživ novac koji je vezan za njihov račun. Plaćanje i naplata uz Skril i dalje su mogući pri čemu sredstva ostaju na računu dok korisnici ne povežu svoj Skril nalog sa platnom karticom neke od finansijskih institucija registrovanom u njihovoj zemlji. Iako mnogi korisnici na globalnom nivou poručuju kako su i dalje u mogućnosti da koriste usluge ove kompanije posredstvom pomenute platne kartice, ewallet-optimizer prenosi da je to još moguće u pojedinim zemljama isključivo uz staru master kard karticu dok poručivanje nove neće biti moguće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: