Obama: Ako ne podrži TTIP, SAD gubi uticaj

Američki predsednik Barak Obama izjavio da su lideri širom azijsko-pacifičkog regiona odlučili da i dalje rade na trgovinskom sporazumu o TPP

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.11.2016.

09:54

Obama: Ako ne podrži TTIP, SAD gubi uticaj
(Foto: Getty images)

Obama je istakao da je sada vreme da SAD potvrde svoju podršku tom sporazumu.

Prema njegovim rečima, ostali lideri na samitu u Limi su jasno stavili do znanja da žele i dalje da rade na TPP i da bi bez SAD taj sporazum bio slabiji, prenele su agencije.

"SAD će izgubiti mogućnost da učestvuju u oblikovanju pravila globalne trgovine", kazao je Obama, na konferenciji za novinare po završetku samita Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC).

Tramp je izrazio veliko protivljenje sporazumu o Transpacifičkom partnerstvu koji je potpisalo 12 zemalja koje čine 40 odsto globalne ekonomije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: