Nikolić: Svi bi kanal DMV; Zorana: Nije prioritet

Ministarka građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihailović izjavila je da u Vladi do sada nije bilo razgovora o izgradnji plovnog kanala Dunav-Morava-Vardar.

Izvor: Beta

Sreda, 02.11.2016.

17:26

Nikolić: Svi bi kanal DMV; Zorana: Nije prioritet
Foto: B92, arhiva

"Vlada je prošle godine definisala prioritete kad je reč o infrastrukturnim projektima. Prioriet je da završimo ono što je započeto", kazala je Mihailovićeva novinarima.

Ona je dodala da će naredne nedelje biti puštena u saobraćaj deonica Ljig-Preljina na Koridoru 11.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić juče je u razgovoru sa predsednikom Skupštine Vojvodine Ištvanom Pastorom rekao da su, osim Srbije, i Makedonija i Grčka izrazile zainteresovanost za izgradnju plovnog kanala Dunav-Morava-Vardar.

Iz kabineta predsednika je saopšteno da je on rekao da je, iako je ranije često zbog tog projekta bio napadan od onih koji nisu na pravi način umeli da shvate sav njegov potencijal, nakon ozbiljnog razmatranja i analiziranja, sada jasno da će taj projekat omogućiti višestruku korist za sve tri države, kao i za kineske investitore koji će raditi na njegovoj realizaciji.

U Srbiji se poslednjih nekoliko godina govori o izgradnji plovnog kanala Dunav-Morava-Vardar, čija je vrednost procenjena na oko 17 milijardi dolara.

Za realizaciju tog projekta zalagao se bivši ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Baćević, sada ambasador Srbije u Kini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: