Koji su zaključci razgovora Srbije i MMF-a?

Zaključci šeste revizije trogodišnjeg aranžmana iz predostrožnosti sa Međunarodim monetarnim fondom (MMF) biće predstavljeni sutra u Vladi Srbije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.10.2016.

16:54

Koji su zaključci razgovora Srbije i MMF-a?
Foto: Thinkstock

Kako je saopštilo Ministarstvo finasija Srbije, na konferenciji za novinare će učestvovati šef misije MMF-a Džejms Rouf (James Roaf), stalni predstavnik MMF-a u Beogradu Sebastian Sosa (Sebastian Sosa), ministar finansija Dušan Vujović i guverner Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković.

Misija MMF-a, koju predvodi Džejms Ruf, boravila je u Beogradu od 20. oktobra do 1. novembra kako bi obavila razgovore sa predstavnicima Srbije u okviru redovnog šestog razmatranja tekućeg stendbaj aranžmana iz predostrožnosti.

Tokom posete misije sagledana su najnovija makroekonomska, fiskalna, monetarna i platnobilansna kretanja, a sa posebnom pažnjom razmotrena je fiskalna politika do kraja 2016. i u narednoj godini, kao i priprema budžeta za 2017. godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: