Vučić Turcima: Ovo je neverovatno, alal vera

Turska kompanija "Aster tekstil", jedna od vodećih turskih tekstilnih kompanija, otvorila je fabriku u Nišu u koju je uloženo devet miliona evra.

Izvor: B92

Sreda, 19.10.2016.

14:28

Vučić Turcima: Ovo je neverovatno, alal vera
Foto: Tanjug

Premijer Aleksandar Vučić u Nišu je poručio da je Srbija ponosna na turske investitore i da od njih očekuje da će proširiti proizvodnju.

U izgradnju fabrike u Nišu koja je opremljena najsvremenijim mašinama, "Aster tekstil" je uložio devet miliona evra i fabrika, koja je počela da radi pre nekoliko meseci, zapošljava 300 radnika.

Premijer je direktoru fabrike "Aster tekstil" Ismailu Kočali rekao da ne može da sakrije svoje iznenađenje pred onim što je urađeno.
Foto: Tanjug
"Oduševljen sam kako ovo izgleda danas, a kako je izgledalo pre šest meseci. Treba da smo ponosni na ove investitore i čekamo da prošire proizvodnju. Ovo je neverovatno. Alal vera", poručio je Vučić, koji je obišao prostorije fabrike i izrazio očekivanje da će u naredne dve godine biti zaposleno 2.000 mladih Nišlija.

Vučić je razgovarao i sa radnicima ,koje je pitao da li im je teško da rade, a oni mu rekli da nije. On im je poželeo srećan rad i uzevši u ruke majicu koja se tu proizvodi rekao da izgleda lepo to što rade.

Otvaranju fabrike prisustvovali su i ambasador Turske u Srbiji Mehmed Kemal Bozaj, ministar privrede Goran Knežević, ministar turizma, trgovine i ugostiteljstva Rasim Ljajić i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.
Foto: Vlada Srbije
Fabrika je u Turskoj osnovana 1993. godine kao kompanija specijalizovana za modni dizajn i proizvodnju čiji su centri za razvoj poslovanja nalaze u Istanbulu, Londonu i Barseloni, a prozvodni pogoni u Turskoj i Bangladešu, a od sada i u Srbiji.

Godišnji promet je 100 milona evra, a kapacitet prozivodnje više od 2,5 miliona komada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: