U susret Svetskom danu hleba: Bacimo 250000t hrane

Povodom obeležavanja Svetskog dana hleba mališani iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj dobili su nesvakidašnji hleb u obliku srca.

Izvor: B92

Petak, 14.10.2016.

16:13

U susret Svetskom danu hleba: Bacimo 250000t hrane

Kompanije Don Don i Lesaffre obradovale su svežim pecivom mališane, a specijalni poklon pripremili su, uz pomoć profesionalnih pekara i mališana nižih razreda beogradskih osnovnih škola, u okviru edukativne radionice “Deca mese za decu”.

Osim Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, u nedelji obeležavanja Svetskog dana hleba, kompanije su donirale svoje prozvode različitim ustanovama i centrima koji brinu o deci širom Srbije.
"Cilj ove radionice bio je da mališani saznaju više o tome kako se priprema ova namirnica, kao i da nauče lekciju iz humanosti, pomažući svojim drugarima. U saradnji sa našim partnerom već nekoliko godina obeležavamo ovaj za nas bitan datum, trudeći se da ukažemo na značaj hleba i njegovu ulogu u našoj tradiciji. U svetu se ove godine Svetski dan hrane i hleba obeležava sa fokusom na bacanju hrane, pa je ovo prilika da ukažemo na taj problem i u Srbiji, gde se nezvanično svake godine baci 250 000 tona hrane“, izjavila je Aleksandra Đurišić, PR kompanije Don Don.
Mali pekari su tokom radionice bili odlični u savlađivanju veštine pravljenja hleba. Naučili su mnogo o ovoj namirnici na kojoj se zasniva ishrana čoveka još od praistorije. Uz priču o tome koliko je važno činiti dobra dela, saznali su mnogo zanimljivosti o hlebu, njegovom postanku i putu kroz vreme. "Naši mali majstori pokazali su veliko umeće i kreativnost, ali i ogromnu želju da učestvuju u akciji pripremanja donacije za svoje drugare iz Centra za zaštitu dece u Zvečanskoj“, izjavila je Milena Obradović, marketing menadžer u kompaniji Lesaffre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: