Karić: Ovo je dobro za Srbiju

Narodni poslanik Dragomir Karić prisustvovao je otvaranju skladišnog prostora za voće u Miokovcima kod Čačka koji je pokrenuo voćar Predrag Radovanović.

Izvor: Tanjug

Petak, 30.09.2016.

18:23

Karić: Ovo je dobro za Srbiju
(Foto: Thinkstock.com)

Karić je istakao da dobro što niču ovakvi objekti i što se otvaraju radna mesta.

"To je ono za šta se bori Vlada Srbije i njen predsednik, koji je u svom ekspozeu rekao da je svako genije ko otvori jedno radno mesto", rekao je Karić.

Radovanović svoje proizvode već više godina plasira na rusko tržište, a Karić smatra i da su zemlje bivšeg Sovjetskog Saveza velika šansa za srpsku poljoprivredu i izvoz na to veliko tržište.

Karić je podsetio da BK grupa već 30 godina sarađuje sa zemljama bivšeg Sovjetskog saveza, Rusijom, Ukrajinom, Belorusijom, Kazahstanom, Kirgistanom, Azerbejdžanom, Turkmenistanom, Uzbekistanom, ocenjujući da su one za Srbiju izuzetno važne.

Prema njegovim rečima, te zemlje, čije granice se prostiru na 8000 kilometara, su za Srbiju važne kako bi se naši proizvodi plasirali na njihova tržišta, a time otvarala nova radna mesta, razvijala proizvodnja.

"Ne slažem da Evropa nema alternativu. Evropa je dobrodošla, hoćemo mi u Evropu, Rusija nema ništa protiv da mi uđemo u Evropu, ali alternative uvek ima, to je borba za život. Srpski narod je uvek imao alternativu, a to je sloboda, rad, saradnja sa svima bez obzira na rasu i veru", rekao je Karić.

On je istakao i da u Srbiji ne glasa Evropska unija već srpski narod koji je po treći put dao podršku SNS.

"Aleksandar Vučić se vodi interesima Srbije i srpskog naroda", rekao je Karić koji smatra da Srbija ne može da prestane da sarađuje sa Rusijom.

Prema njegovom mišljenju, saradnja sa Evro-azijskim ekonomskim savezom je dobra za Srbiju, jer bi nam donelo maksimalan razvoj poljoprivrede i druge proizvodnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: