BG: Velika promena, biće kao u krugu dvojke

Grad Beograd raspisaće konkurs za privatno-javno partnerstvo za prigradski prevoz, što će žiteljima prigradskih naselja omogućiti veći komfor u autobusima.

Izvor: B92

Utorak, 19.07.2016.

08:26

BG: Velika promena, biće kao u krugu dvojke
Foto: Thinkstock

Predviđen je i veći broj linija.

Odluku o raspisivanju konkursa donela je Skupština grada, a predsednik Nikola Nikodijević rekao je da će prigradski prevoz funckionisati drugačije nego do sada.

"Povećava se broj linija, sktrikno je propisano kakav treba da bude komfor u autobusima - da budu klimatizovani, imaju video nadzor, radi veće bezbednosti", rekao je Nikodijević.

Kako je rekao, ideja nadležnih je da se ljudi iz prigradskih opština, Barajeva, Mladenovca, Obrenovca... podjednako udobno i komforno voze kao i svi ostali iz centra Beograda.

"Beograđane ne delimo na više kategorija, svi su isti bez obzira da li žive u krugu dvojke ili u drugim opštinama", rekao je Nikodijević.

Odbornici su usvojilli izmene odluke o javnoj rasveti, kojima se omogućava da se javna rasveta uključuje prema potrebi, u odnosu na vremenske prilike - oblačnost, vidljivost, a ne po kalendaru paljenja.

O tome će, ubuduće, na dnevnom niovu odlučivati nadležni sekretarijat, a ne gradski odbornici, kao do sada.

Usvojene su i izmene odluke o utvrđivanju zakupnina za poslovni prostor nad kojim grad ima posebna svojinska ovlašćenja, kao i cenovnik usluga organizacionih jedinica Gradske uprave.

Odbornici su dali saglasnost na rebalans programa poslovanja za 2016. "Gradskog stambenog", na odluke o raspodeli neto dobiti za prošlu godinu "Gradskog stambenog" i Urbanističkog zavoda Beograda, kao i na odluku u pokriću gubitka iz ranijih godina "Beograd puta".

Usvojene su i izmene osnivačkih akata nekoliko komunalnih preduzeća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: