"Malo je dobrih firmi poput Bekamenta, a para ima"

Kompanija Bekament otvorila je u Aranđelovcu novu fabriku za proizvodnju građevinskog stiropora, u čiju izgradnju je uloženo četiri miliona evra.

Izvor: Beta

Sreda, 13.07.2016.

11:37

Foto: Tanjug

Posao u novoj fabrici, koja se nalazi u okviru proizvodnog kompleksa Bekamenta u Aranđelovcu, dobiće 70 radnika.

Godišnji kapacitet proizvodnje stiropora u novoj fabrici biće 500.000 metara kubnih.

Bekament će sa građevinskim stiroporom u ponudi postati jedina domaća kompanija koja proizvodi sve materijale neophodne za završne radove u građevinarstvu.

Svi proizvodi Bekamenta poseduju sertifikate potrebne za izvoz u EU i planirano je da se građevinski stiropor koji će se proizvoditi u novoj fabrici plasira na domaće, ali i na tržišta država regiona. U prethodne dve godine kompanija Bekament je svoju proizvodnju uglavnom izvozila.
Foto: Tanjug
Bekament za 2017. godinu planira još jednu investicija u vrednosti od 10 miliona evra. Reč je o fabrici za proizvodnju boja, fasada, gradjevinskih lepkova i maltera, čiji će godišnji kapacitet biti 250.000 tona.

Od osnivanja 1992. kompanija Bekament proizvodi materijale od čuvenog venčačkog kamena, a 2010. je uvedena potpuna automatizacija proizvodnje svih praškastih proizvoda.
Foto: Bekament
Mandatar za sastav nove vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Vlada izdvojila 500.000 evra za kompaniju Bekament iz Aranđelovca, koje je otvorila novu fabriku za proizvodnju građevinskog stiropora.

"Vlada Srbije traži način da pomogne srpskim kompanijama i srpskim domaćinima...Mi smo odvojili 500.000 evra da pomognemo razvoj Bekamenta i taj novac je na raspolaganju ovoj kompaniji", rekao je Vučić u Aranđelovcu.

On je rekao da je kompanija Bekament počela kao mala kompanija, a da danas ima 313 zaposlenh i da će zaposliti još radnika. Vučić je dodao da će biti urađeno i tri kilometra puta u okolini Aranđelovca do kraja septembra.
Foto: Tanjug
On je naveo da ni jedan pogon nije ovako lep kao ovaj kompanije "Bekament" i da je posebno ponosan i srećan jer je reč o srpskoj porodičnoj kompaniji. On je čestitao ovoj kompaniji, jer izvozi proizvode od Albanije do Hrvatske.

"U Hrvatskoj ste napravili izvoz od pet miliona evra. Malo koja srpska kompanija je to uspela, ali kada imate kvalitet robe i ovakve radnike sve može. Naročito sam srećan, pitao sam radnike, mučili su ih da me sačekaju na suncu, ali su imali snage da mi kažu, kada sam ih pitao za robu i za boju fasade, rekli su mi da Bekament ima najbolje proizvode", naveo je Vučić.

On je kazao da u ovoj fabrici plate ne kasne i da će ona zapošljavati nove radnike.
Foto: Tanjug
On je najavio da će u narednom periodu na tenderima davati prednost domaćim firmama, ukoliko ponude iste uslove kao strane firme.

Vučić je istakao da će država pomoći da Aranđelovac ima bolju putnu infrastrukturu, te da će se u narednom periodu obnavljati put Aranđelovac - Mladenovac.
Foto: Tanjug
.
Foto: Tanjug
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: