Britanija šokirana: Sve planirano "pada u vodu"

Britanski ministar finansija Džordž Ozborn odustao je od planiranog pretvaranja budžetskog deficita u suficit u 2020. godini, izvestio je britanski Bi-Bi-Si.

Izvor: B92

Petak, 01.07.2016.

16:31

Britanija šokirana: Sve planirano
Foto: Thinkstock

Ozborn je, kako prenosi ovaj britanski javni servis, rekao da "Britanija mora da bude realistična u pogledu dostizanja suficita do kraja ove decenije", jer ekonomija pokazuje jasne znake šoka nakon prošlonedeljne odluke birača da napuste Evropsku uniju.

"Kao što je guverner Banke Engleske rekao, referendum će proizvesti negativne ekonomske šokove po našu ekonomiju. Način na koji ćemo odgovoriti na to će odrediti uticaj šokova na radna mesta i privredni rast", izjavio je Ozborn.

"Moramo obezbediti fiskalnu kredibilnost i nastaviti da budemo strogi u pogledu deficita, dok smo istovremeno realistični u pogledu dostizanja suficita do kraja decenije", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: