"Platni listići doneli radnicima 309 mil. RSD"

Na osnovu odredbe o platnim listićima Zakona o radu, do sada 2.236 radnika naplatilo 309 miliona dinara za zaostale plate.

Izvor: Tanjug

Sreda, 08.06.2016.

15:18

Foto: Beta, arhiva

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin je ocenio da je mera uvođenja platnih listića dala izuzetne rezultate i pokazala da Zakon o radu nije na štetu radnika.

Platni listići su mera kojom je obračunski list, koji dobijate na kraju meseca od poslodavca, bez obzira da li vam je isplatio ili ne platu, postao izvršni list i sa njim možete da dođete na sud bez advokata, rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, taj list je dobio status javne isprave i on se više ne dokazuje.

"Zahvaljući toj meri u Zakonu o radu do 18 maja 2016. godine je 4.286 sudskih sporova je završeno, to su podaci Komore sudskih izvršitelja. Na taj način je naplaćeno 309 miliona 786.000 dinara zaostalih plata, bez da radnici angažuju advokate", precizirao je Vulin.

On je ponovio da se u praksi pokazalo da Zakon o radu nije na strani ni poslodavca, ni radnika, već na strani onog kome je potreban.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: