Probijeno Tošino usko grlo, nazire se Ada/FOTO

Radovi na proširenju dela Tošinog bunara kod ukrštanja sa Ulicom Nikole Dobrovića završavaju se ovih dana, čime se otklanja ovo novobeogradsko "usko grlo".

Izvor: B92

Četvrtak, 19.05.2016.

18:27

Probijeno Tošino usko grlo, nazire se Ada/FOTO
Foto: Beoinfo

Glavni gradski urbanista Milutin Folić najavio je da će "usko grlo” na Tošinom bunaru, u dužini od 300 metara, već tokom dana biti pušteno u saobraćaj.

"Sada ova saobraćajnica ima po tri trake u oba smera, biciklističke staze, trotoar sa obe strane puta i dvored. Urađena je i nova kanalizaciona i vodovodna mreža, čime smo priveli kraju investiciju započetu pre više od 25 godina. A sve sa namerom da se Vojvođanska ulica spoji sa Tošinim bunarom“, istakao je Folić.
Foto: Beoinfo
On je dodao da je veoma bitno da se davno započeti projekti konačno završe jer se njihovim stavljanjem u funkciju omogućava dalji razvoj uglavnom mnogo većih infrastrukturnih projekata.
Foto: Beoinfo
"S tim u vezi, uveliko se priprema dokumentacija da se Ulica Vladimira Popovića konačno spoji sa Bulevarom Nikole Tesle. Inače, reč je sličnoj situaciji kao na Tošinom bunaru. Isto tako da se Ulica gospodara Vučića spoji sa Južnim bulevarom, koji je takođe jedan od saobraćajnih pravaca odavno ucrtanih i nikada dovršenih. Kao i predviđeni plan da se Ugrinovačka ulica ulije u Bulevar Mihajla Pupina", najavio je glavni gradski urbanista.
Foto: Beoinfo
To su, prema njegovim rečima, male intervencije, koje ne zahtevaju velika finansijska sredstva, a koje omogućavaju nastavak mnogo većih investicija.

Folić je najavio da se u narednih godinu dana očekuje završetak radova na spajanju Mosta na Adi i Tošinog bunara i dalje priključenje ove saobraćajnice ka Bežanijskoj kosi i spoljnoj magistralnoj tangenti.

Takođe je najavio do kraja godine izradu plana za proširenje Ulice Tošin bunar za još dve saobraćajne trake sve do Ugrinovačke ulice.
Foto: Beoinfo
"Time ćemo celokupnu saobraćajnu mrežu na Novom Beogradu u dužini od 160 kilometara u potpunosti staviti u funkciju“, istakao je Folić .

Završetkom radova na Tošinom bunaru zaokružen je saobraćajni pravac od Vinogradske do auto-puta E 70, koji sada ima razdvojene kolovozne trake za svaki smer, sa pratećom infrastrukturom.

Šta je s ivičnjacima?

Međutim iz udruženje građana “Za grad bez ivičnjaka” kažu da radovi na proširenju Ulice Tošin bunar nisu pravilno izvedeni.

Oni navode da je još ranije ukazano na problem visokih nazubljenih ivičnjaka.

Kažu da je već apelovano da ti ivičnjaci visine 3 centimetra nisu dobri za bicikliste i da nisu u skladu sa nekoliko prihvaćenih dokumenata.

Potpisnici inicijative pitaju da li ostaje otvoreno pitanje da li će ivičnjaci biti uklonjeni?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: