IPARD: Kako do 176 mil. EUR za poljoprivredu

IPARD je program predpristupne pomoći zemljama kandidatima Evropske unije, namenjena podizanju konkurentnosti srpske poljoprivrede i dostizanju EU standarda.

Izvor: B92

Nedelja, 08.05.2016.

14:10

IPARD: Kako do 176 mil. EUR za poljoprivredu
Foto: B92 screenshot

Srbiji je na raspolaganju preko tog mehanizma do 2020. godine dostupno 176 miliona evra, a novac se može povući na osnovu projekata za unapređenje poljoprivredne proizvodnje, kaže za sajt B92 pomoćnik ministra poljoprivrede za ruralni razvoj Dragan Mirković.

Mirković očekuje da će prvi konkursi biti raspisani u drugoj polovini godine i da će se precizniji datum znati kada finalna revizija iz Brisela, koja uskoro stiže u Srbiju, odobri početak programa.

Mirković kaže da Ministarstvo već dve godine na terenu upoznaje poljoprivrednike sa procedurama i mehanizmima, kako bi bili spremni za pripremu projekata za konkurisanje za IPRD program i dodaje da očekuje veliko interesovanje.

Kako kaže, nada se da će Srbija uspeti da iskoristi sav dostupan novac.

O tome ko sve može da konkuriše i na koji način, pogledajte u video prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: